Winter Wonderland i Hyde Park

Hver førjulstid omgjøres store deler av Hyde Park til "Winter Wonderland", en skikkelig juleby med alt man kan drømme om av juleattraksjoner. Her kan man ta et stort pariserhjul, gå på skøyter, ta en berg-og-dalbane, se den store samlingen av isskulpturer, eller bare kjøpe juleprodukter fra en av de utallige bodene.

Til sammen er det over 100 ulike attraksjoner inne i Winter Wonderland, og det er også flere koselige spisesteder, barer og restauranter der. Om man heller vil ha litt enkel gatemat er det naturligvis mange boder som selger julemat som kan nytes mens man er på farta. Her selges det både tradisjonell julemat fra Storbritannia, men det er også mulig å få smake på julemat fra andre land i Europa, samt fra en del andre plasser rundt om i verden.

Foto: Garry Knight / CC BY-SA 2.0.

Selve markedet er delt inn i to deler; German Christmas Market som spesialiserer seg på tradisjonelle juleprodukter, og Angels Christmas Market hvor man får kjøpt unike, håndlagde produkter som egner seg ypperlig som julegaver til folk man er glad. På Angels Christmas Market er det jevnt over et nokså høyt prisnivå for tingene, men til gjengjeld kan man få kjøpt helt unike julegaver som ikke fås noen annen plass i verden.

Winter Wonderland i Hyde Park er en av verdens største og mest besøkte juleattraksjoner, og her spares det ikke på noen ting. Dette er så stort og ekstravagant som man får det, og det er få steder i verden hvor man får like god julestemning som ved å tilbringe en hel dag her. Det er utrolig gøy for barn og unge, men det er også noe magisk over Winter Wonderland for voksne som besøker parken.

Som man kanskje forventer er det ganske folksomt i Winter Wonderland, men et tips kan være å reise ganske tidlig på dagen for å unngå de verste folkemengdene. Først på ettermiddagene blir det ordentlig fullt her, og de fleste foretrekker å reise dit etter mørkets frembrudd.

Om man ønsker å oppleve en eller flere av de magiske forestillingene i Winter Wonderland kan man enten kjøpe billetter på nettsidene deres (https://hydeparkwinterwonderland.com/) eller direkte i parken. Det er noen forestillinger hvor billettene blir utsolgt en stund i forveien, så om det er noe spesielt du ønsker å få med deg kan det være greit å sikre seg de når man vet datoen man reiser.

Priser og åpningstider for Winter Wonderland i Hyde Park

Winter Wonderland er bare åpent fra slutten av november til starten av januar hvert år, og de eksakte datoene varierer litt ettersom den åpner og stenger på henholdsvis fredag og søndag. Den er åpen hele dagen fra 10:00 til 22:00 hver dag i hele denne perioden, men ett unntak: det er stengt den 25. desember.

Det er gratis å komme inn i Winter Wonderland-området, men selve attraksjonene krever billetter som koster penger.

Slik kommer du deg til Winter Wonderland i Hyde Park

Winter Wonderland ligger midt i den store parken Hyde Park. Denne parken finnes like bortenfor sentrum av London, og begynner ved Marble Arch, like ved starten av handlegaten Oxford Street. Man kan f.eks gå av ved Marble Arch stasjon om man kommer med undergrunnsbanen, men det er mange andre stasjoner som ligger i nærheten av parken. Det er godt skiltet fra parken til Winter Wonderland sin beliggenhet (om du da ikke ser pariserhjulet fra god avstand).

Kommentarer