Tower of London: Opplev 1 000 år med historie!

Tower of London kalles ofte bare for "Tower" av lokalbefolkningen, og regnes som en av de mest populære attraksjonene i hele London. Denne festningen stammer tilbake fra 1000-tallet da Vilhelm Erobreren grunnla slottet i 1066. Denne delen kalles i dag for White Tower, og siden den gang har slottet blitt jevnlig oppgradert og utvidet.

Det offisielle navnet på Tower of London er Her Majesty's Royal Palace and Fortress of The Tower of London, og det er en av fire bygninger i London som har fått plass på UNESCO sin verdensarvliste. Hvert år kommer det flere millioner besøkende for å se på slottet fra utsiden, eller for å få en omvisning inne i borgen. På innsiden er det et slags museum hvor man kan betale en inngangssum for å komme inn, men det er også mulig å få guidede omvisninger rundt om i borgen for å se flere av de ulike rommene.

Hva kan man oppleve i Tower of London?

I Tower of London kan man lære mer om borgens lange historie fra da det var kongelig residens på 1000-tallet, når det fungerte som fengsel for de velstående i senere århundrer, eller når det har fungerte som våpenlager, dyrehage, kontor eller oppbevaring av de kongelige kronjuvelene.

Det er mye makaber historie knyttet opp mot borgen, og steder har vært annet vært mye brukt for henrettelser. Det er mange historiske gjenstander fra gjennom tidene stilt ut på museumsdelen, inkludert mange våpen, komplette rustninger, dokumenter og andre gjenstander med en unik historie bak seg.

Bob Collowan/Commons/CC-BY-SA-4.0.

De kongelige kronjuvelene er for øvrig fortsatt tilgjengelig i Tower of London, og alle som besøker borgen kan se disse. Til sammen er det over 100 ulike kroner og kronjuveler i samlingen som vises i Tower of London, og her er det mange fantastiske smykker. Disse kronjuvelene holder til i den delen av borgen som heter Jewel House, og det er ofte lange køer for å komme inn og se disse selv. Det er av sikkerhetshensyn ikke lov å oppholde seg lenge inne i selve Jewel House, men mer enn nok tid til at man får sett de godt og tatt så mange bilder man ønsker.

Inne i borgen er det også både kafé, gavebutikk og en restaurant, så det er mulig å ta seg en matbit her om man blir sulten. Prisen her er derimot litt høyere enn det man kanskje forventer, så det er noe å være obs på.

Slik kommer du deg til Tower of London

Tower of London ligger sentralt til i byen, litt øst for det moderne bysentrum. Man kan enkelt komme dit med offentlig transport ved å ta undergrunnsbanen (ta northern line) eller buss. Begge har stopp med navn Tower Hill som er like i nærheten, men bussene har også et eget stopp med navn Tower of London som er like ved siden av inngangen.

Om du leier bil er det greit med parkeringsplasser i nærheten.

Åpningstider og inngangspriser for Tower of London

Tower of London er åpent året rundt, og åpner klokka 09.00 i hverdager, og 10.00 i helgene. Stengetidene varierer ut ifra sesongen, og er 16:30 på vinterhalvåret og 17:30 fra mars til oktober. 

Det koster £24,70 for voksne å komme inn, mens barn betaler £11,70. Disse prisene er om man booker på internett, for det koster noen få pund ekstra om man betaler i døra.  

Dersom man booker billetter online kan man også slippe å stå i like mye kø når man kommer frem, for denne kan være nokså lang i de mest populære periodene. Billetter bookes fra den offisielle nettsiden (https://www.hrp.org.uk/tower-of-london/

Kommentarer