Tips til førjulstur til London

Fra siste uka i november og frem til første uka i januar er hele London gjort om til en stor juleby, og overalt hvor man går er det julepynt, julemusikk, julemarkeder og julemat på menyen. Om du er en juleperson som er glad i alt som har med jul å gjøre vil en helgetur til London i denne perioden være midt i blinken for deg, og en tur hit vil garantert gi deg julestemning.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva man kan gjøre i London i førjulstiden for å få julestemning. Her er det noe for enhver smak, uansett om man vil ha en Harry Potter-inspirert opplevelse, eller heller bare vil ha den ultimate juleshoppingen i London. 

Besøk en av de mange julemarkedene

Det er mange julemarkeder i London, og faktisk ligger det en hel håndfull av disse i sentrum av byen. Europas største julemarked heter Winter Wonderland, og ligger midt i Hyde Park. Her er det flere hundre koselige treboder som selger julemat, juledekorasjoner og ikke minst julegaver, pluss at det er en egen skøytebane, et lite sirkus, et pariserhjul og flere attraksjoner for barna.

I tillegg til Winter Wonderland kan vi nevne Leicester Square og Tate Modern som to gode alternativer. Begge disse er litt mer avslappet enn Winter Wonderland, men har fortsatt mange flotte boder som selger koselige juleting, og gir en utrolig god julestemning når man vandrer langs bodene. 

Les mer om julemarkeder i London her.

Foto: Garry Knight / CC BY-SA 2.0.

Dra på en julekonsert eller julemusikal

London er en ekte kulturby, og når man besøker London i juletider kan man slå to fluer i en smekk og få med seg en musikal, konsert eller teater med juletema. De fleste teater og musikalhus har flere forestillinger med juletema, så det er bare å sjekke ut nettsidene deres for å se hva som går. Å se musikal i London er noe helt eget som alle bør prøve minst én gang i livet, og en julemusikal er en super opplevelse.

Mange drømmer om å se de vakre korene synge julesanger i en av de kjente kirkene i London, og dette er selvsagt en utrolig opplevelse. Det er derimot stor rift om disse billettene, så det må litt flaks til for at man skal klare å sikre seg et par plasser her. Det er likevel lov å prøve, men vær ute i god tid!

Besøk Galtvort Warner Bros. Studios

Pleier du å sitte i pysjen og se på Harry Potter i romjula? Du er langt ifra alene, og for mange har Harry Potter blitt en ordentlig juletradisjon. Så hva er vel bedre enn å besøke Galtvort og kulissene hvor Harry Potter-filmene ble spilt inn i jula? På Warner Bros. Studios kan man nettopp dette, for fra november til starten av februar ferires det jul på Galtvort-settet. Studioet ligger omtrent en times tid unna London, men er utrolig velgjort, og man får garantert julestemning der! 

Stå på skøyter i London sentrum

På vinteren åpner det flere utendørs skøytebaner i London, og å dra på en av disse gir garantert god julestemning. Når man er ferdig kan man kose seg med gløgg eller en varm kakao fra en av trebodene langs skøytebanen.

Det er faktisk en del ulike skøytebaner i London, og de mest populære er skøytebanen ved Tower of London, i Winter Wonderland, og på Natural History Museum. De fleste skøytebanene i byen er veldig populære, og det kan være litt ventetid for å komme ut på isen. Man betaler for leie av skøyter og bruk av skøytebane per time, og en time eller på en av disse er en fantastisk førjulsopplevelse, spesielt etter at sola har gått ned og store flomkastere lyser opp banen.

Les mer om skøytebaner i London her. 

Skøytebanen ved Somerset House i London. Michael Pead / CC BY-SA 2.0.

Se julegrana på Trafalgar Square

På Trafalgar Square står den tradisjonelle, norske julegrana som blir gitt i gave fra Oslo kommune til London. Denne har de fått en gang i året siden 1947 som takk for hjelpen under andre verdenskrig, og denne julegrana har blitt en viktig turistattraksjon ved førjulstiden. På ettermiddagen kan man dessuten høre et nydelig kor synge julesanger foran grana. 

Dra på juleshopping

Som vi alle vet er London en super by for shopping, og det er selvsagt gode muligheter for å ta juleshoppinga i London. Som man forventer blir alle de store handlegatene i London dekorert med julepynt i hele desember, og de fleste butikkene selger mange produkter relatert til jul og høytiden. En førjulstid til London er en perfekt mulighet til å handle inn julegaver til hele familien, men steder som Oxford Street og lignende har en tendens til å bli enda mer hektisk enn vanlig (om du kan tro det!). 

Kommentarer