Skøytebaner i London

Dersom du besøker London på vinteren kan en tur på skøytebanen være en hyggelig opplevelse, enten man drar dit med kjæresten eller barna. Man trenger ikke å gjemme seg vekk på en innendørs skøytebane, for i London er det flere skøytebaner i sentrum. Disse er under åpen himmel, og når det snør er det få ting som er koseligere enn å bruke en time eller to på skøyer.

Alle skøytebanen på listen under leier ut skøyter til både barn og voksne. Prismessig må man regne med å betale alt fra £8 til £15 for en time på isen, og flere steder kan det være litt ventetid ettersom det er begrenset hvor man som kan ut på isen samtidig.

Skøytebanen ved Somerset House

Den største og mest kjente utendørs skøytebanen i London ligger ved Somerset House. Denne er midt inne i sentrum av London, og får flere tusen besøkende hver dag på vinteren. Selve skøytebanen er på 900 kvadratmeter, så her har man mer enn nok å boltre seg løs på. Langs skøytebanen ved Somerset House ligger det dessuten boder på rekke og rad, og her kan man få kjøpt typisk julemat, julepynt, kakao, gløgg og lignende. For å komme til Somerset House tar man undergrunnsbanen til stasjonen Temple.

Det kan noen ganger være litt ventetid for å komme inn på selve skøytebanen ved Somerset House, men det er mulig å booke billetter på forhånd for å begrense hvor lenge man må stå i kø.


Skøytebanen ved Somerset House i London. Michael Pead / CC BY-SA 2.0.


Eyeskate skøytebane

Et annet godt alternativ til skøytebane i London er Eyeskate. Denne ligger like i nærheten av London Eye, også sentralt i sentrum av London. Også denne er veldig populær, men føles litt mer som en turistattraksjon enn de andre som faktisk brukes aktivt av lokalbefolkningen. Om du har tenkt seg å ta en tur med London Eye er det derimot en super skøytebane ettersom man kan kjøpe en kombinasjonsbillett hvor man kan ta pariserhjulet først og dra på skøytebanen etterpå, og spare seg for en del penger i prosessen.

Skøytebanen i Winter Wonderland

Den største skøytebanen i London ligger inne i Winter Wonderland. Dette er en park inne i Hyde Park som gjøres om til en enorm juleby i hele desember, og her har de selvsagt en enorm skøytebane. Her er det umulig å ikke få skikkelig julestemning, og alle bør ta seg en tur enten til Winter Wonderland eller ut på skøytebanen der hvis de besøker London i desember.

Les mer om Winter Wonderland her.

Skøytebanen ved Tower of London

Et siste alternativ til skøytebane i London sentrum er skøytebanen som ligger ved Tower of London. Denne er litt mindre enn de andre, men et helt ålreit alternativ for deg som bare vil stå på skøyter med barna eller partneren en liten stund. 

Det er noe helt eget med å stå på skøyter og ha et tusen år gammelt slott i bakgrunnen. Det får man ikke oppleve mange andre plasser! 

Skøytebane ved Natural History Museum

Like utenfor en av Londons mest ikoniske museer ligger det en skøytebane, og denne skøytebanen ved Natural History Museum er svært populær rundt juletider.

Skøytebaner i parker

Alle på listen over koster penger og har en tidsbegrensning, men det er også mulig å stå på skøyer gratis i London. På vinteren er det nemlig flere skøytebaner i de ulike parkene rundt om i byen, spesielt når man kommer litt utenfor sentrum. Flere av disse er helt gratis, men som turist i London må man jo gjerne uansett punge ut for leie av skøyter.

Innendørs skøytebaner i London

Dersom været er dårlig, men du likevel vil stå på skøyter, så er det selvsagt også flere innendørs skøytebaner i London. Som forventet er det flere skøytelag i byen, så det er gode sjanser for å finne en innendørs skøytebane i nærheten av der du holder til. Disse er gjerne billigere enn de populære utendørs skøytebanene i London, samtidig som det sjelden er noen tidsbegrensning på hvor lenge man kan bli ute på isen. 

Kommentarer