Shopping på Harrods i London

Harrods er det som trolig er Europas største varehus, og her er det over 18 000 kvadratmeter grunnflate og over 80 000 kvadratmeter salgsareal. Her får man kjøpt mer eller mindre alt, og bør være et obligatorisk stopp for alle som reiser til London for å shoppe. Mange regner Harrods som verdens mest kjente kjøpesenter, og det er kanskje sant. Det kan få litt konkurranse av Selfridges som også holder til i London, men de fleste har allerede hørt om Harrods lenge før de planlegger å reise dit.

Man finner Harrods i Knightsbridge-området lit sør for Hyde Park. Dette er litt utenfor selve sentrum, men det er enkelt å komme dit ved å ta undergrunnsbanen til Knightsbridge-stasjonen. Derfra er det bare to-tre minutters gange til Harrods.

Selve bygget er en slags kombinasjon av kjøpesenter og varehus, og hver etasje har sine egne artikler. I første etasje (ground floor) er det for eksempel mat, kosmetikk, smykker og accessories, mens andre etasje er forbeholdt sko og klær til damer. I tredje etasje er det hjem og elektronikk, og til sammen er det 7 etasjer med ulike temaer.

Og før man drar dit kan det vært lurt å være klar over at det er en viss kleskode på Harrods. Man trenger ikke finstasen på, men man kan ikke dukke opp i joggebukse og singlet akkurat.

Foto: Mikegr / CC- BY SA 3.0.


Hva kan man kjøpe på Harrods?

Harrods slagord er "allting for alle overalt", og det er det absolutt på varehuset. Her er det ikke bare moteartikler for både menn og damer, det er også artikler til hjemmet, urmakere, møbler (litt vanskelig å få med på flyet da), smykker og lignende.

Man finner for det meste eksklusive artikler på Harrods, og det er en av få plasser i verden hvor man kan gå inn for å kjøpe en gullbarre på 12,5 kilo! Dette koster selvsagt flere millioner kroner, så det er ikke noe enhver kan gjøre akkurat.

Selv om ting generelt sett er ganske dyrt på Harrods er det ikke slik at man ikke kan handle der selv om man har en normal inntekt. Det er flere butikker der som har nokså rimelige ting, og det er for eksempel et utrolig godt bakeri der hvor man får de nydeligste kaker. Igjen, det er ikke billig, men heller ikke spesielt dyrt når man sammenligner med norske priser på ting.

Det er også 30 ulike spisesteder inne på Harrods, så man trenger ikke å la sulten avbryte shoppingrunden. Her er det noe for enhver smak, fra tradisjonell britisk mat til fastfood.

Januarsalg på Harrods

Harrods er kjent for å ha et utrolig godt januarsalg, og da strømmer folk fra hele verden til varehuset for å shoppe. Her kan man få kjøpt luksusprodukter til sterkt reduserte priser, og det er mulig å få mellom 60 og 75 % avslag på disse tingene. I likhet med her hjemme i Norge starter salget i slutten av desember i romjula og varer de første to ukene av januar.

Januarsalget på Harrods er en kul opplevelse hvor man har mulighet til å gjøre noen gode kupp, men vær obs på at det er utrolig mange folk der, så det er veldig slitsomt å handle på Harrods i denne perioden.

I tillegg til januarsalget har også Harrods et sommersalg i midten av juni hvor det også er en del varer til reduserte priser. Dette salget er ikke like stort som januarsalget, men vel verdt å sjekke ut dersom du er i London i denne perioden.

Slik kommer du deg til Harrods i London

Ta undergrunnsbanen Picadilly Line i retning sør og gå av på Knightsbridge-stasjonen. Deretter går du sørover langs Brompton Road i et par-tre minutter før du ser Harrods på venstre side.

Kommentarer