Julemarked i London - disse markedene bør du besøke!

Det er svært populært å dra på julemarkeder i løpet av desember, og de fleste europeiske storbyene har egne julemarkeder. London er selvsagt ikke et unntak fra dette, og faktisk finner man noen av verdens beste julemarkeder i London.

Foto: Garry Knight / CC BY-SA 2.0.

Typisk er julemarkedene åpne fra siste uka i november til slutten av første uka i januar, så det er mulig å reise dit i romjula eller helt på nyåret også. Da slipper man unna noe av de verste folkemengdene samtidig som man kan kose seg med alt det spennende som finnes i bodene. De fleste julemarkedene er åpne dagen lang i hele denne perioden, med unntak av første juledag (25 desember), da mer eller mindre alt er stengt i hele Storbritannia denne dagen.

Om du reiser til London i løpet av desember eller første uka i januar bør du uten tvil sette av litt tid til å oppleve to-tre av disse julemarkedene. Å dra til en av disse er noe helt spesielt uansett om du er en juleperson eller ikke.

De fleste julemarkedene har gratis inngang, men med egne attraksjoner som koster litt penger.

Hva kan man kjøpe på et julemarked i London?

Mye av fokuset på et julemarked er selvsagt alle salgsbodene der, og her får man alt man forbinder med jul. Her kan man kjøpe mat og drikke som gløgg, varm kakao, julemat fra både Storbritannia og resten av verden. I tillegg er det mange boder som selger pynt til jul, eller ting som er flotte julegaver.

Det er mange små firmaer som leier slike boder for å selge håndlagde produkter av høy kvalitet, og det er mulig å finne noen helt unike julegaver til noen man er glad i på et julemarked i London.

Hvilke julemarkeder må man få med seg i London?

Det er faktisk ganske mange forskjellige julemarkeder i London, og nedenfor har vi tatt for oss noen av de mest populære julemarkedene i byen. Det er også flere, men en tur til en eller to av de på listen nedenfor er nok til å garantere julestemning. 

Winter Wonderland i Hyde Park

Winter Wonderland er det mest besøkte julemarkedet i hele Europa, og har flere hundre boder med både mat, drikke, julepynt og julegaver. Det unike med dette julemarkedet er at det er mange store attraksjoner her, som en berg-og-dalbane, isskulpturer, skøytebane, og ikke minst et stort pariserhjul.

Her kan vi garantere at alle barn kommer til å kose seg halv ihjel, men det er mye moro for voksne her også.

Les mer om Winter Wonderland i Hyde Park.

Julemarked i Leicester Square

Julemarkedet i Leicester Square er nokså nytt, men har raskt vokst seg til å være blant de mest populære julemarkedene i London. Her er det et eget teater, men om du vil oppleve dette må du bestille billetter minst noen dager i forveien, da dette har blitt veldig populært.

Julemarked ved London Bridge

Julemarkedet ved London Bridge kalles for Christmas By The River, og har nydelig utsikt mot både Tower Bridge og Tower of London. Her er det et godt utvalg av boder, og alltid koselig stemning. Selve utvalget av boder er langt ifra like stort som på Winter Wonderland eller i Leicester Square, men det er likevel en god opplevelse.

Julemarked på Tate Modern

På Tate Modern har julemarkedet er spesielt fokus på barn og familier, så dette er kanskje det nest beste (etter Winter Wonderland) julemarkedet å ta med barna på. Her kan man se Thomas Toget, eller oppleve spennende karuseller for de minste. 

Julemarked på South bank

Ved South Bank ligger et populært julemarked som fokuserer mye på mat fra hele verden. Her kan du prøve deg på eksotisk julemat, og tro oss, det er noe for alle og enhver her. På dette julemarkedet har de også laget et slags rock 'n roll-tema, så dette er en litt annerledes opplevelse enn de mer tradisjonelle julemarkedene i London.


Kommentarer