Jentetur til London - dette må dere gjøre

London er den perfekte byen for en jentetur, for her finner man alt man drømmer om når man skal dra med venninnegjengen til en storby. Ikke bare har man en av verdens beste shoppingmuligheter her, det er også kule og unike utesteder, flotte hoteller, og ikke minst mange severdigheter, sightseeingmuligheter og attraksjoner man kan få med seg.

Det er billig å fly fra de fleste norske flyplassene til London, men det er lurt å sjekke opp bagasjereglene om dere går for de aller billigste billettene. Uansett, nyt turen og ta gjerne en titt på noen av tipsene for en god jentetur til London nedenfor.

Her bør dere shoppe

Foto: WestportWiki / CC BY-SA 3.0.

Det er vel ingen jentetur til London uten shopping, for shopping er en av Londons virkelig sterke sider. Man kan godt starte shoppingturen ved starten av Oxford Street. Da har man Primark nesten helt på begynnelsen, og etter hvert som man kommer nærmere sentrum av byen går man forbi butikker som Monki, Zara, Topshop, Forever 21, H&M og mye mer spennende. På et punkt kan dere ta turen nedenom Bond Street for å stikke innom Victoria's Secret og alle luksusbutikkene som ligger i den gaten.

Les mer om handlegatene i London her.

Dere bør også ta dere en tur innom en av de to store varehusene i byen, nemlig Harrods eller Selfridges. Begge disse selger primært eksklusive ting, men de har også begge et enormt utvalg av kosmetikk og sminke, og selvsagt at moteklær.

Dersom dere kunne tenke dere å prøve et enormt kjøpesenter som har over 350 butikker bør dere ta undergrunnsbanen til Westfield Stratford City. Der er det undergrunnsstopp rett under kjøpesenteret, så man trenger ikke å bære langt på posene med klær engang, og det er garantert mulighet for å finne mye spennende her. Det er også flere gode spisesteder som selger nokså god og billig mat inne på kjøpesenteret.

Om dere er skikkelig glade i shopping får dere virkelig kjørt dere i London, for det er flere butikker her enn noen andre steder i hele Europa. Rundt hvert hjørne er det nye muligheter, og det er i alle fall ikke noe problem å få fylt opp kofferten sin.

Her bør dere dra ut på kvelden

Ingen venninnetur til London er komplett uten å ta noen drinker på et kult utested eller i en fasjonabel bar, og det er mye mer enn bare mørke puber i London. En god start er å ta en drink på Galvin At Windows. Dette er hotellbaren på toppen av Hotel Hilton Park Lane, og har en helt vanvittig utsikt. Det er få plasser i byen hvor det er like god utsikt fra bardisken.

Man bør også vurdere en tur til den kjente baren Punch Room. Her lager de utrolige drinker, og hele stedet har en veldig rolig og chill stemning. Dette er ikke stedet man drar for å danse, men heller hit man kommer for å slappe av med nydelige drinker mens man skravler litt.

Et annet kult sted å ta seg en drink eller tre er i Icebar London. Her må dere huske jakkene, for inne i isbaren er det fem minusgrader døgnet rundt. Her kan man se isskulpturer og nyte iskalde drinker i en av verdens mest unike barer.

Om dere vil ha litt mer liv kan dere ta en tur til Buddha Bar i London. Her serveres det sushi og drinker om hverandre i særdeles flotte omgivelser.

Ellers er det mange gode barer spredt jevnt ut i byen, så det er bare å holde øyne åpne og se etter et sted som ser ut til å passe dere. Noen ganger er det jo like koselig å ta seg noen drinker på en normal bar eller utested uten et spesielt tema, og denne varianten er gjerne litt mildere mot lommeboka også.

Disse attraksjonene må dere få med dere

I London er det hundrevis av attraksjoner og ting å se på, og det skal godt gjøres å kjede seg her. Om det er første gangen dere reiser til London bør dere prøve å få med dere en del av de klassiske tingene som Buckingham Palace, Tower of London, Madame Tussauds, House of Parliament, Westminster Abbey og Tower Bridge. Ta gjerne en runde med turbussene rundt om i byen, så får dere sett det meste som er verdt å få med seg.

Det er også mange gode museer i London, og til jenteturen kan vi gjerne anbefale V&A Museum. Dette er et kunstindustrimuseum i verdensklasse, og har flere utstillinger om mote gjennom tidene, interiør, arkitektur, kosedyr, solbriller, hatter og lignende. Denne pleier å falle i god smak hos de fleste, og pleier å bli godt mottatt hos de som synes vanlige museer kan bli litt kjedelig.

Om dere liker å bli skremt bør dere sjekke ut London Dungeon, en interaktiv opplevelse hvor man både kan lære mer om grusomme historier fra Londons fortid, samtidig som man blir vettskremt i prosessen.

Vi anbefaler også dra et sted for å se utsikten over London. Mange sverger til det enorme pariserhjulet London Eye, men vi kan også anbefale å sjekke ut Sky Garden. Denne er både høyere oppe, holder til i et utrolig vakkert bygg, og er dessuten helt gratis.

Innsiden av Sky Garden. Foto: © User:Colin Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0


Ellers anbefaler vi å bla litt rundt på nettsidene våre. Det er nemlig hundrevis av ting å finne på i London, og det gjelder å finne noe man selv synes er kult, for deretter å klare å overtale de andre i venninnegjengen til å bli med på det.

Her bør dere overnatte

Det kan være nokså vanskelig å navigere seg i jungelen av hoteller i London, for det er bokstavelig talt mange hundre ulike hoteller. Vi har testet noen av de mest populære hotellene i London, og kan med bakgrunn i dette anbefale hotellene nedenfor.

Vår første anbefaling er et hotell som heter St Giles. Dette er et nokså billig hotell, men har en helt utrolig beliggenhet bare noen få minutter unna Oxford Street! Om dere vil bo på budsjett og er mest interessert i beliggenheten er dette det beste valget, for man sparer seg for mye tid med undergrunnsbanen hvis man har tenkt å shoppe en del på Oxford Street. Ulempen er at rommene jevnt over er ganske små, og det er heller ikke noe stort luksuspreg over det.

Om dere vil ha et litt finere hotell kan vi anbefale Park Plaza Westminster Bridge. Dette koster litt mer per natt, men det er etter vår mening vel verdt det. Her har man utsikt rett mot House of Parliament og Big Ben fra lobbyen og visse rom. Det er litt lenger å gå for å komme til de gode shoppingmulighetene, men det tar ikke mange minutter med undergrunnsbanen. På Park Plaza er det dessuten basseng og spa!

Et tredje alternativ er Park Grand London Kensington. Dette er også et godt alternativ med flotte, moderne og lyse rom. Hotellet har en litt høyere standard enn de to andre på listen, og dermed også litt høyere pris. Her kan man kose seg fint på hotellet, men ulempen er at man må regne med å ta undergrunnen for å komme seg til noe spennende. I området rundt er det for øvrig utrolig mange gode restauranter.

Her bør dere spise i London

Det er mange restauranter i London, og det er noe for enhver smak uansett om man liker enkel mat fra puber eller gourmetmat fra verdenskjente restauranter. De fleste som er i London liker å prøve seg på lokal mat, noe som betyr Fish and Chips. Dette får man på de fleste barer og generelle spisesteder, og ofte er det like godt her som på mer kjente Fish and Chips-restauranter som Baileys Fish and Chips.

Kommentarer