Feiring av nyttårsaften i London

London er en av byene i verden hvor det er kulest å feire nyttårsaften, og hvis du planlegger å ta turen til denne storbyen rundt nyttår bør du gå inn for å få med deg nyttårsfeiringen i London.

Hvis du har tenkt å feire ute med middag på restaurant før middag bør du planlegge en stund i forveien. Ikke bare er det lurt å booke hotell en stund før, men bør også sikre seg middagsbord i god tid. Det er nemlig veldig mange som drar ut for å spise på kvelden på nyttårsaften, så man kan faktisk risikere at det er umulig å finne et sted hvor man kan ta seg en matbit. Selv puber kan ha bordreservering på nyttårsaften, så forhør deg gjerne med de som jobber der et par dager i forveien.

Etter midnatt åpner nattklubbene, og det er mye liv ute på byen på nyttårsaften. Om du har lyst til å feire det nye året på dansegulvet er det gode muligheter til det i London, og vend gjerne nesa mot Royal Festival Hall som forvandles til en femetasjers nattklubb for anledningen. Her er det syv barer, to live-scener og flere dansegulv.

Fyrverkeri ved London Eye. Foto: Clarence Ji / CC BY 2.0.


Her bør du feire nyttårsaften i London

Når du skal feire nyttårsaften i London er det området rundt Big Ben som gjelder. Når klokken slår tolv fyres fyrverkeriet opp, og det er et enormt spetakkel midt i byen. I området rundt Big Ben er det et avgrenset område hvor man må ha inngangsbillett for å komme inn, og selv om det er snakk om 100 000 plasser går det tomt lang tid i forveien, så ikke drøy det for lenge om du skal ha billetter dit.

En av de beste gratisstedene å stå er på andre siden av elva, i nærheten av London Eye. Her er det proppfullt av folk, og man bør komme dit før 8 på kvelden for å få en grei plass. Fra dette området er det god utsikt mot Big Ben på andre siden av elva.

Et annet alternativ er å kjøpe plass ombord på et elvecruise som ligger på vannet i Themsen ved midnatt. Dette gir veldig god utsikt, men koster også en god del. Noen av disse elvecruisebåtene tilbyr dessuten pakker hvor man kan booke middag ombord på kvelden før den legger seg på plass ved London Eye, og dette er jo en av de beste måtene å oppleve nyttårsaften i London på.Kommentarer