6 butikker i London du må innom

London er proppfull av gode shoppingmuligheter, og det er bokstavelig talt tusenvis av butikker i sentrumsområdet. Det kan være litt vanskelig å finne ut akkurat hvilke butikker man skal bruke tiden sin på, men om du skal til London er det visse butikker du bare må innom. I denne artikkelen skal vi se nærmere på 6 av de mest populære butikkene i London du må innom når du er i byen.

Alle butikkene på listen ligger sentralt til på eller i nærheten av Oxford Street, så man trenger ikke å farte rundt gjennom hele byen for å få med deg alle sammen.

1) Primark

Primark er en av de mest besøkte butikkene i hele London, og å reise hit er en opplevelse i seg selv. På Primark finner man nemlig helt ekstremt billige klær - mye billigere enn på H&M og andre billigkjeder! Her snakker vi om bukser til £7 eller t-skjorter til £3 - bare noen få tiere for et plagg. 

På Primark er det alltid proppfullt av folk, og det er svært hektisk å handle der. Det er likevel en unik og artig opplevelse, og selve butikken er enormt stor og har et vanvittig stort utvalg. 

Det er to Primark-butikker sentralt i London, både ved Marble Arch-enden av Oxford Street, så vel som omtrent midt på Oxford Street ved Tottenham Court Road-stasjonen. 

Les mer om shopping på Primark i London. 

2) Harrods

Harrods er et kjøpesenter i London, og er trolig byens mest kjente kjøpesenter. Man finner Harrods like ved Hyde Park ved starten av Oxford Street, og dette er en slags blanding av et kjøpesenter og et varehus. Butikken er over 80 000 kvadratmeter stor, og selger alt mellom himmel og jord. Dette er trolig Europas største varehus, og det er noe helt eget med å handle her.

Les mer om shopping på Harrods her.

3) Selfridges

Også Selfridges er et enormt varehus i London, og denne kjeden med varehus har et enormt senter like ved starten av Oxford Street. Denne butikken er over 100 år gammel, og har vært populær siden den åpnet i 1909. Det er mye historie knyttet til butikken, og den har til og med fått sin egen TV-serie om de første årene etter at den åpnet. 

I dag er nesten Selfridges en like stor turistattraksjon som det er en butikk. Det selges mye rart på butikken, men det er et spesielt fokus på eksklusive ting, og det er mange dyre merkeklær her. Dette er ikke butikken man tar all shoppingen sin på, men fungerer godt om man er ute etter eksklusive klær, smykker eller andre produkter. 

Les mer om shopping på Selfridges her.

Les ogsåHva slags prisnivå er det i London?

4) Hamleys

Hamleys er en enorm lekebutikk hvor det er over 50 000 ulike leker til salgs, fordelt på 7 etasjer. Dette er en av verdens største lekebutikker, og å reise hit er en opplevelse i seg selv. Om du reiser med barn er dette et obligatorisk stopp, for her kommer alle barna til å storkose seg. Ikke bare er det leker til salgs, det er også mange spennende leker som kan prøves når man er i butikken, og mye kult å se på.

Inngangspartiet til Hamleys på Regent Street. Foto: Richard Law / Hamleys on Regent Street / CC BY-SA 2.0.


Prisnivået er nokså høyt, og det er egentlig ikke så stort å spare sammenlignet med norske lekebutikker, men utvalget er større enn noe annet sted i verden. Butikken ligger midt på Regent Street i sentrum av London.

Les mer om shopping på Hamleys her. 

5) Topshop

Det er flere Topshop-butikker i London, og denne kjeden med motebutikker er svært populær i Norge til tross for at den ikke har en fysisk butikk her i landet. Den er uten tvil en av de mest populære butikkene for nordmenn som skal handle klær i London, og har moteklær til alle aldere. Prisnivået er midt på treet, men det er jevnt over nokså rimelig sammenlignet med lignende butikker.

Det er en egen avdeling kalt Topman som deler lokale med Topshop. Som navnet antyder er Topman Topshop for menn, og har et godt utvalg av moteklær for den bevisste mannen.

Les mer om shopping på Topshop i London her.

6) Disney-butikken

Midt på Oxford Street ligger det en egen Disney-butikk, og denne er en storfavoritt blant barna. Her får man tak i alt som har med Disney å gjøre, og det er et utrolig stor og kult utvalg av leker og samlegjenstander her.

Disney-butikken på Oxford Street. Foto: Mallsecrets.co.uk / CC BY 2.0.


Les mer om shopping i Disney-butikken i London her.


Kommentarer