Ta kabelbanen Emirates Air Line over Themsen midt i London

De færreste av oss tenker på storbyer når vi hører om kabelbaner, men i London ligger det faktisk en kabelbane midt i byen. Denne taubanen heter Emirates Air Line og går fra Royal Victoria Dock, krysser elva Themsen, og går ned igjen ved Greenwich Park.

Emirates Air Line. O2 Arena sees i bakgrunnen. Foto: Nick Cooper / CC BY-SA 3.0.

Dette er den aller beste måten å krysse Themsen på, og kabelbanen er en spesiell attraksjon i seg selv. Den regnes faktisk som en del av det offentlige transportnettet til byen, så ikke bare er det ganske billig sammenlignet med lignende attraksjoner, det er også mulig å bruke Oyster til å betale reisen med for å gjøre den enda billigere.

Kabelbanen er til sammen 1 kilometer lang, og på det høyeste sitter man 90 meter over havnivå og elva under seg. Hver vogn rommer 10 personer, og det kommer en ny vogn hvert tredevte sekund, så det er sjeldent lange køer her. Selve turen varer i fem minutter mens det er rushtid, men bruker ti minutter utenom rushtiden, da den er beregnet for pendlere mens det er rush, og turister ellers.

Det er stort sett en god mix av vanlige folk som bruker den for å krysse elva, og folk som tar kabelbanen for å se utsikten eller bare nye opplevelsen. Dersom man kun skal krysse elva på dette stedet er det en effektiv måte å gjøre det på. Stasjonen på Greenwich-siden ligger nærme O2 Arena, så det er som oftest lange køer før og etter konserter eller større arrangementer der.

Man kan gå ombord på kabelbanen på begge sider av elva, og nærmeste T-banestasjoner er North Greenwich og Royal Victoria. Begge disse ligger bare noen få minutter unna påstigningen til Emirates Air Line.

Åpningstider og priser på Emirates Air Line

Åpningstidene på sommeren (1. april til 30. september) er fra 07.00 fra mandag til torsdag, fra 08.00 på lørdag, og 09.00 på søndag. Den stenger igjen klokka 22.00 fra søndag til torsdag, og 23.00 på fredag og lørdag.

På vinteren (1. oktober til 31. mars) åpner den på samme tidspunkt som sommertidene, men stenger 21.00 fra søndag til torsdag, og 23.00 på fredag og lørdag.

Prisen for å reise med Emirates Air Line om man kjøper billetter på stasjonen er £4,50 for voksne, og £2,60 for barn. Det er altså en ganske billig attraksjon sånn sett. Dersom man bruker Oyster-kortet blir det enda billigere, og voksne betaler kun £3,50 mens barn betaler £1,70.

Dersom man ønsker å gjøre opplevelsen enda mer spesiell kan man kjøpe den såkalte "The Emirates Air Line Discovery Experience". Denne er tur-retur, lar deg se en film underveis, har lysguide og gir inngang til Emirates Aviation Experience. Denne pakken koster £10,70 (£8,40 med Oyster) for voksne, og £6,20 (£5,00 med Oyster) for barn.

Kommentarer