Bli vettskremt i London Dungeon

London er en by med land historie, og det mangler ikke på skrekkelige og makabre historier det heller. Mange av oss holder oss kanskje vekk fra denne grufulle fortiden, men om du er fascinert av gamle skrekkhistorier så er London Dungeon plassen for deg.

Inngangen til London Dungeon. Foto: giggel / CC BY 3.0.


I London Dungeon kan du komme tett innpå den grusomme historien som har skjedd i London, og mye av det kjenner vi allerede til, som Jack the Ripper eller grusomhetene som skjedde i Tower of London. Til sammen er over 40 ulike historiske hendelser vist frem i London Dungeon, så man kommer til å lære noe nytt om flere av disse selv om man kanskje er godt kjent med de mest kjente historiene.

London Dungeon er mer som et slags interaktivt teater enn et typisk utstillingssted, og det er alltid mange skuespillere på jobb. Disse lever seg inn i rollen som bødler som viser frem hvordan personer ble henrettet, skumle mordere som sniker seg i gatene, korrupte dommere som dømmer besøkende til døden og lignende.

Opplevelsen i London Dungeon er for det meste til fots, men det er også et par utstillinger hvor man sitter i en bevegelig tralle mens man kjører rundt en runde.

Dette er den perfekte attraksjonen for alle som elsker skrekkfilmer, og til og med ønsker å være med i en. Det er selvsagt helt trygt, men selv om man vet at man ikke kommer til å bli skadet kommer man garantert til å bli vettskremt!

Mange sverger til at London Dungeon er en av de kuleste attraksjonene i London, som både skremmer deg og lærer deg om Londons historie i samme slengen. Det er jo basert på ekte hendelser, og for mange er det ingenting bedre enn å oppleve disse hendelsene på "ekte". Andre mener at det rett og slett bare er et overvurdert spøkelseshus. Det er ingen tvil om at London Dungeon ikke passer for alle, men dersom du synes det høres ut som en spennende opplevelse er det trolig verdt å sjekke ut. Dersom du derimot ikke synes det høres kult ut i det hele tatt så bør du heller vurdere andre attraksjoner når du reiser til London.

Åpningstider og priser for London Dungeon

En enkeltbillett til London Dungeon koster £24 når man booker det på internett på forhånd, eller £30 hvis man vil kjøpe en billett i døra. For barn er prisene henholdsvis £16,80 på internett og £24 i døra. Det er altså en del penger å spare på å bestille på forhånd, og dersom man reiser med hele familien blir det fort spart noen hundrelapper på å bestille på internett på forhånd. Hele familier kan også spare litt penger ved å kjøpe en Family Ticket, men den eksakte prisen avhenger av hvor mange dere er.

Det er mulig å kjøpe Fast Pass-billetter eller VIP-billetter hvis dere vil ha en ekstra kul opplevelse, og disse booker man også på nettsidene deres. Med Fast Pass slipper man å stå i kø, noe som kan være verdt det for mange.

London Dungeon er alltid åpent, med det eneste unntaket på første juledag (25. desember). Ellers åpner det klokka 10.00 alle andre dager. Attraksjonen er åpen til enten klokka 17.00 eller 18.00, og stengetiden avhenger av sesong og ukedag. Du kan når som helst sjekke åpne-, og stengetider på nettsidene deres.

Slik kommer du deg til London Dungeon

London Dungeon ligger sentralt til i London sentrum, og inngangen er på Tooley Street like ved siden av London Eye og London Aquarium. Den nærmeste T-banestasjonen er Waterloo, og det går offentlig transport til Waterloo dagen lang fra hele London. Det er omtrent fem minutters gange til London Dungeon, og det er heldigvis godt skiltet frem dit, så det er ikke noe problem å finne frem.

Kommentarer