7 steder hvor du får utrolig utsikt over London

London er en vakker by både fra bakkenivå og fra oven, og det er en helt utrolig opplevelse å få se byen fra et høyt utsiktspunkt. Fra disse kan man se alle attraksjonene, parkene, slottene og alt annet, og dette er en type opplevelse som passer for både store og små.

Det er flere gode steder som gir en god utsikt over London, og i denne artikkelen har vi samlet de syv mest populære attraksjonene og stedene som lar deg se byen fra høyt oppe i lufta.

1) The Shard

The Shard. Foto: © User:Colin Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Skyskraperen The Shard er den høyeste bygningen i Europa utenfor Russland med sine 310 meter, og tilbyr en vanvittig utsikt fra 72. etasje! Det er uten tvil det høyeste utkikspunktet man kan se i London, og for mange er det førstevalget når de skal nyte panoramautsikt over storbyen.

Man må kjøpe billetter for å komme inn på The Shard og se utsikten over byen, og en billett gir tilgang til 30 minutter med panoramautsikt. Det er derimot en nokså dyr opplevelse, spesielt hvis man reiser med hele familien. Noen mener også at høyden kan gjøre det litt kjedelig, ettersom alt er veldig langt nede i forhold til der man ser fra.

Billetter kan bestilles på nettsidene til The Shard, eller via en tredjepartsforhandler som selger dem.

Pris: £32 i døra, £24 hvis man bestiller i god tid i forveien på internett.

Les mer om The Shard her.

2) London Eye

London Eye er verdens største pariserhjul, og en tur på dette tar deg hele 135 meter opp i lufta. Dens sentrale beliggenhet gjør det til et perfekt sted for å se alle attraksjonene og severdighetene i London fra lufta, og det er uten tvil en av den mest populære attraksjonen i hele byen. Hver tur tar omtrent 30 minutter, hvor rundt 10 minutter av disse gir den beste utsikten over byen.

I likhet med The Shard er det en ganske dyr opplevelse hvis man reiser med flere, men her får man en veldig spesiell opplevelse for pengene.

Pris: £30 for voksne, £25 for barn.

Les mer om London Eye her.

3) Golden Gallery i St. Paul-katedralen

Fra The Golden Gallery i St. Paul's Cathedral kan man se en utrolig utsikt over London. Her kan man gå på utsiden av kuppelen, og i motsetning til mange av de andre utkikspunktene er det verken heis eller moderne bygninger. Her snakker vi heller en luftig tur som er en prøvelse for de som lider av høydeskrekk! Dersom du klarer den luftige turen til toppen får du derimot en nydelig utsikt over London.

Pris: £20 men avhenger av tid og dato. Gir også tilgang til resten av katedralen.

Les mer om St. Paul's Cathedral her.

4) Sky Gardens

Sky Gardens er en gratis "hage" i 35. etasje i "The Walkie-Talkie"-bygget sentralt i London. Her kan man slappe av i baren mens man nyter en av de beste utsiktene over London, og her får man en god panoramautsikt helt uten å måtte betale noe som helst. Man må derimot booke billetter på forhånd, noe som kan gjøres via nettsidene deres. Dersom man får tak i billetter er dette trolig det beste valget for å se den utrolige utsikten over London.

Innsiden av Sky Garden. Foto: © User:Colin Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pris: Gratis. Men det er begrenset antall plasser, så man må booke billetter i forveien.

Les mer om Sky Gardens her.

5) Emirates Air Line

Emirates Air Line er en taubane som går over Themsen fra Greenwich-området til Royal Victoria dock. Selve taubanen er en kilometer lang og går 90 meter over elva, så man får en knallgod utsikt fra kabelbanen underveis. Utsikten er langt ifra London beste, men det er en helt unik måte å oppleve London fra, som er verdt å sjekke ut hvis man kunne tenke seg å bruke en taubane midt i storbyen.

Pris: £4,50 for voksne / £2,20 for barn. Prisen er lavere hvis du bruker Oyster-kort, og den blir da £3,50 for voksne og £1,70 for barn.

Les mer om Emirates Air Line her.

6) The Monument

The Monument er verdens høyeste steinsøyle, og man skulle kanskje ikke tro at det var mulig å gå inne i søylen for å komme opp til toppen. Det er likevel mulig, og dersom du orker å gå 311 trappetrinn får du en flott utsikt over byen, selv om det ikke er en panoramautsikt på lik linje med London Eye, The Shard eller Sky Garden.

Dette er et godt alternativ for deg som reiser med barn, da det ikke er så altfor langt, er billig, og det er stort sett lite eller ingen kø. Alle som kommer til toppen får dessuten et lite diplom!

Pris: £4,50 for voksne, og £2,30 for barn.

Les mer om The Monument her.

7) Tower Bridge

Tower Bridge er en veldig kjent bro i London, men det er også mulig å gå til toppen av tårnene i broa for å få se utsikten. Denne tar deg "bare" 44 meter opp i lufta, og gir for det meste utsikt over Themsen og bygningene langs elvebredden. Det er derimot veldig artig å gå opp alle trappene for å komme til toppen av broa, og man kan dessuten gå på et glassgulv mellom de to tårnene. Det er kanskje ikke den beste utsikten over London, men det er likevel en utrolig opplevelse!

Tower Bridge. Foto: Diego Delso / CC BY-SA 4.0.


Pris: £9,80 for voksne og $4,20 for barn, men litt billigere om man forhåndsbestiller.

Les mer om Tower Bridge her.

Kommentarer