Sky Garden gir deg den beste gratisutsikten i hele London

Det er flere bygninger og attraksjoner i London som prøver å skryte på seg å ha den beste utsikten over byen, men det er ingen tvil om at Sky Garden er den attraksjonen som gir den beste utsikten uten at man må betale noe for å se den. Sky Garden er nemlig tilgjengelig for alle som booker en billett på nettsidene deres, og disse er helt gratis.

Sky Garden er en slags lounge med en bar og en restaurant på toppen av bygget som har fått navnet "The Walkie-Talkie" (offisielt navn er 20 Fenchurch Street). Herfra kan man se 360 grader ut mot byen, og man ser det aller meste av London fra Sky Garden. Som navnet sier er det også en slags hage, og det er mange trær, planter og blomster på området. Selve utkiksposten ligger i 35. etasje, så man er langt over bakkenivå.

Innsiden av Sky Garden. Foto: © User:Colin / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Det er både inne-, og uteområder i Sky Garden, og det er fint mulig å reise hit selv på dager med dårlig vær, da det er varmt og trivelig innendørs. Utsikten er jo kanskje ikke så god på disse dagene, men dersom du har billetter på en dag med ruskete vær bør du ta turen uansett.

Det går heis helt til toppen av bygget, så man trenger ikke å gå i noen trapper for å komme opp til Sky Garden. Det er noen få trapper oppe i selve hagen, men det er ikke snakk om store stigningen i det hele tatt.

Bestill billetter til Sky Garden

Som nevnt er det gratis å besøke Sky Garden, men man må bestille billetter i forveien for å komme opp. Hver mandags morgen slippes billetter for tre uker frem i tid, så det kan lønne seg å sitte klar foran PC-skjermen på mandagen for å være sikker på at man får billetter.
Book et sentralt hotell i London med fantastisk basseng.
SponsetHver billett gir adgang til å være i Sky Garden i én time, og i løpet av denne tiden kan man nyte utsikten, ta bilder, og kose seg med en kopp kaffe eller en pint med øl i baren. Man booker billetter til spesifikke tidspunkt, så man må planlegge besøket litt i forveien for å få det til å klaffe.

På visse tidspunkt er det mulig å komme inn uten å ha forhåndsbooket billetter, men dette gjelder kun mellom 10.00 og 11.30 og 14.00 og 16.30 i hverdager. Her er det bare å stille seg i kø, men det er begrenset antall plasser, så det aller beste er om man husker å booke billetter på forhånd, så slipper man å risikere å stå i kø i en times tid for å kanskje få komme opp.

Bord til restauranten må også bookes

Det er en fin restaurant i Sky Gardens, men her må man booke bord god tid i forveien, og det er generelt sett vanskeligere å få et bord her enn det er å få billetter til selve hagen. Det er likevel en utrolig flott restaurant med veldig god mat, så det er absolutt verdt det hvis man får reservert et bord. Her kan man spise og kose seg mens man nyter en av byens beste utsikt.

Andre steder som tilbyr utsikt over London

Sky Gardens er selvsagt ikke den eneste plassen i London hvor man kan komme opp i høyden for å se byen fra fugleperspektiv, og det er flere andre muligheter. For eksempel har man verdens største pariserhjul London Eye som tar deg 135 meter opp i lufta og viser deg hele London. Et annet alternativ er The Shard hvor man kommer hele 244 meter over bakken, og også får en vanvittig utsikt over byen. Begge disse koster en del penger, så Sky Garden er det beste alternativet hvis du ønsker å oppleve utsikten helt gratis.

Anbefalt: Moderne hotellrom med utsikt over Themsen, 
Westminster, og Big Ben.
Sponset

Kommentarer