Se utsikten over London med London Eye - Europas største pariserhjul

London Eye er et enormt pariserhjul i London sentrum langs elvebredden til Themsen. Til sammen er London Eye 135 meter høyt og 120 meter bredt, og man får en helt utrolig utsikt fra pariserhjulet. Den var originalt satt opp i år 2000 for å markere milliniumskiftet, men på grunn av den enorme populæriteten har den blitt stående siden den gang. I dag er det et av Londons mest kjente landemerker, og en av den mest besøkte turistattraksjonen i byen.

London Eye. Foto av Wikimedia Commons-brukeren Swgreed / CC BY-SA 3.0.

Det er mulig å se i omtrent 40 kilometer i hver retning fra toppen, men det krever selvsagt at været tillater det. Hele turen tar omkring 30 minutter rundt, og pariserhjulet er i konstant bevegelse, så man må gå ombord mens kapslene er i bevegelse. Unntaket er hvis noen i rullestol eller lignende skal om bord, for da stopper de pariserhjulet i noen minutter mens de kommer seg ombord kapselen.

Slik ser kapslene ut på innsiden. Foto publisert med tillatelse.  
Hver av de 32 kapslene er store nok til å romme 25 personer, og man kan bevege seg fritt inne i kapselen.

Det er mulig å bestille billetter på internett før man reiser, og dette er genialt hvis man ønsker å slippe køer. Man kan nemlig bestille turen til et visst tidspunkt, så kan man enkelt nok møte opp ca. 15 minutter før tidspunktet for å ta turen med minimalt med køtid. Ofte er det kø som tar minst en times tid, mens gjennomsnittlig køtid er på 45 minutter. I helger kan denne derimot være mye høyere.

Ellers er det verdt å forhåndsbestille billetter på internett av den enkle grunn at man er sikret et plass. På populære dager kan det nemlig være så mange som ønsker å ta turen med London Eye at det rett og slett er fullt, så hvis man ikke har skaffet billetter på forhånd er det ikke mye man får gjort med det.

London Eye er uten tvil en av de beste måtene å se utover London på, og absolutt en attraksjon man bør ta seg tid og råd til å sjekke ut når man reiser til London.

Priser og åpningstider for London Eye

London Eye åpner klokka 10.00 året rundt, og stenger enten 18.00 eller 20.30. Hvorvidt den stenger klokka 6 eller halv ni ser ut til å variere litt tilfeldig, så sjekk ut nettsidene til London Eye for å få en oversikt over den datoen du er interessert i.


SponsetPrisen for en tur med London Eye er i utgangspunktet £27 for voksne om man bestiller på internett, og £30 hvis man betaler i skranken ved selve attraksjonen. Barnebilletter koster henholdsvis £24 og £25. Det er med andre ord mulig å spare litt penger på å kjøpe billetter på forhånd.

Hele familier kan også kjøpe en familiebillett hvor man også sparer litt ekstra penger sammenlignet med hvis alle kjøper billettene hver for seg.

Det er mulig å betale litt ekstra for å hoppe over køen, og en Fast Track-billett koster £37/£40 for voksne. Det er også andre spesialbilletter som champagneservering underveis, noe som koster litt ekstra. Om du vil ha en hel kapsel for deg selv er det også mulig, men da snakker vi skikkelig priser, for dette koster fra og med £450 for en kapsel!

London Eye er litt av et syn på kveldstid! Foto av Diego Delso / CC BY-SA

Slik kommer du deg til London Eye

Book et sentralt hotell med fantastisk basseng.
Sponset

London Eye ligger veldig sentralt til i forhold til mange av de andre landemerkene i London, og det er blant annet bare noen få minutter unna steder som Big Ben. Den enkleste måten å komme seg dit på er ved å ta T-banen, og den nærmeste stasjonen er Waterloo. Denne ligger omtrent fem minutter unna London Eye. Det er naturligvis enkelt å vite hvilken retning man skal gå i, da London Eye er synlig på nokså lang avstand.

Kommentarer