Kjøp billige luksusmerker i Bicester Village utenfor London

Bicester Village er en slags handlelandsby omtrent en times tid unna London sentrum. Området er kanskje ikke så kjent for de fleste, men i løpet av de siste årene har dette gått fra å være en slags skjult shoppingperle til å bli en destinasjon som mange prøver å få med seg.

Selve landsbyen er et mekka for deg som vil ha merkeklær, men som ikke vil betale mange titalls tusen kroner for de nyeste veskene eller de mest moderne skoene. Om du foretrekker å ha litt eldre mote fra de store merkekjedene, så er Bicester Village den perfekte plassen. Dette er nemlig et sted hvor alle de store merkekjedene selger utgående produkter til sterkt reduserte priser.
Slik ser Bicester Village ut med mange små outlet-butikker. Som oftest er det mer folksomt. Foto: ianpudsey / CC BY-SA 3.0.


De fleste store motehusene har outlet-butikker her, og man kan få kjøpt til med alt fra 50 % til 90 % avslag. Det er til sammen over 160 butikker i Bicester Village-området, og nesten samtlige av disse regnes som luksusbutikker.

Noen eksempler på motekjeder som har outlet-butikker i Bicester Village er Hugo Boss, Reebok, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Ralph Lauren, Dior, Calvin Klein, Diesel, French Connection og Burberry. Her snakker vi dyre og kjente merker!

Selv om det er sterkt rabatterte priser betyr det ikke nødvendigvis at det er billig, og selv 90 % avslag vil koste en del penger når det er snakk om eksklusive moteartikler. Ting som vesker og lignende er gjerne på mellom 50 og 60 % avslag, og koster dermed fortsatt 3-4 tusen kroner. Dersom du vil handle billig er det like godt å holde seg til Primark og Oxford Street, men dersom du vil ha motemerker billigere er dette rette plassen.

Ofte er det utrolig mange mennesker i Bicester Village, så vær klar over at det kommer til å være mer eller mindre like trangt som om du hadde vandret langs Oxford Street. Det er flere koselige kaféer og spisesteder inne på området også, men også disse har en litt høyere pris enn ellers i landet.  Ellers er det ikke all verdens å gjøre eller finne på i området, så det er først og fremst kun en plass du bør besøke hvis du har lyst til å shoppe luksusvarer til reduserte priser.

Til sammen er hovedgaten rett under to kilometer lang, og er dermed på lengde med selveste Oxford Street. Området får omtrent 6-7 millioner besøkende i året, noe som faktisk er utrolig mange, og det er faktisk flere som besøker Bicester Village enn som besøker som besøker National Gallery, Tate Modern V&A Museum, eller Tower of Lodon!

Hva slags ting får man kjøpt i Bicester Village?

De fleste forbinder disse luksusmerkene med klær, og det er ingen tvil om at det er klær, sko og vesker som står for mesteparten av utvalget i Bicester Village. Det er likevel mulig å få tak i ting som parfyme, smykker, klokker, elektronikk, sminke, hårprodukter og til og med interiørgjenstander til like rabatterte priser.

Tingene som selges er som regel varer som er på vei ut av sortimentet, ikke er riktig for sesongen, eller som ikke har solgt like godt som butikkene hadde regnet med. Det trenger ikke å bety at det ikke er moteriktig, og det er mange tidløse varer som luksusvesker som selges her til en redusert pris. 

Dersom du handler for over £100 må du huske å be om "VAT refund", altså tax free handling. Da får du en ekstra kvittering som kan leveres på flyplassen, så får du tilbake penger for momsen på kjøpene.

Slik kommer du deg til Bicester Village

For å komme seg til Bicester Village må man først til Marylbone Station. Hit kommer man seg heldigvis enkelt via T-banen ved å ta Bakerloo line fra f.eks Oxford Circus i sentrum. Fra Marylbone Station tar man Chiltern Railways til Bicester Station. Dette toget tar omtrent en time, og går hver halvtime. Fra Bicester Station kan man betale £1 for å ta taxibuss inn til selve handleområdet. Det er også mulig å gå fra Bicester Station til Bicester Village, og det tar mellom fem og ti minutter.

Prisen på togturen fra Marylbone Station til Bicester Station er £14 for voksne for en tur/retur-billett.

Kommentarer