Få omvisning på Galvort med en Harry Potter-omvisning i Warner Bros. Studios

London er verdens Harry Potter-hovedstad, og en av de aller kuleste Harry Potter-relaterte attraksjonene i London er en omvisning på Harry Potter-delen av Warner Bros. Studios i Leavesden. Dette er det originale filmsettet som ble brukt til å spille inn alle de originale 8 filmene med, og i dag er det omgjort til en attraksjon hvor man kan få guidede turer gjennom settet og i kulissene.

Alle settene er holdt i så original stand som mulig, så det føles virkelig som om man går inn i en scene rett ut av filmen. Noen av kulissene som er bevart er Storsalen (The Great Hall) på Galtvort, handlegaten Diagonallmenningen / Diagon Alley, flere utvalgte rom fra Galtvort, Platform 9 og tre kvart (pluss toget), fnattebussen, Humlesnurrs kontor, oppholdsrommet til Griffing, og hus og lignende som har vært brukt til scener.

Humlesnurr sitt konton på Warner Bros. Studios. Foto: Miwii69 / CC BY-SA 4.0.

I tillegg til fulle kulisser er det også en stor samling av rekvisitter og kostymer som ble brukt til innspilling av filmene, og denne samlingen har naturligvis mange kule objekter, inkludert de originale tryllestavene, kosteskaftene de brukte for å spille inn rumpeldunk-scener og mye mer!
Sponset

Man kan kun oppleve kulissene via omvisningen, og det er ikke lov å "gå fritt" inne på området. Istedenfor har man hele tiden en guide som tar med gruppen rundt for å vise frem alle de ulike kulissene. Man har derimot god tid på hvert stopp, så det føles ikke som om man blir rushet gjennom rom etter rom, slik det ofte kan føles når man har en guidet tur. Istedenfor går gruppen inn i et rom hvor alle får nokså god tid til å gå fritt rundt og se på alt. Til sammen tar hele turen omtrent tre og en halv time.

Selve studioet ligger i et område kalt Leavesden like utenfor Watford, og er en kort busstur eller togtur unna London. Vi har skrevet litt mer om hvordan man kommer seg dit med offentlig transport nedenfor.
Foto: Karen Roe / CC BY-SA 2.0.

Omvisningen passer naturligvis best for de som er interessert i Harry Potter, og det kan fort bli litt kjedelig hvis du ikke bryr deg stort om filmene. Det er derimot mulighet for å få et dypdykk inn i både Harry Potter-universet så vel som en viktig del av filmhistorien, og de fleste av oss har vel et forhold til Harry Potter-filmene?

Dersom du har lyst til å oppleve en Harry Potter-omvisning, så er det viktig å huske at billettene må forhåndsbestilles! Det selges ikke billetter på selve området, så disse må man få tak i på forhånd hvis man har lyst på omvisningen. Man kan bestille billettene på nettsidene til Warner Bros. Studios.

Det er en restaurant inne på området hvor de selger mat, drikke og godteri som har blitt kjent via Harry Potter-serien, så dette er en gyllen sjanse til å prøve deg på noe av den mystiske maten du har lest om! Eller kanskje du skal prøve deg på den klassiske smørterølen (butterbeer)?

Andre Harry Potter-attraksjoner i London

London er som nevnt verdens Harry Potter-hovedstad, og det er flere andre Harry Potter-attraksjoner i byen. En av de mest besøkte et selvsagt King's Cross Station hvor man har Plattform 9 og tre kvart. Her kan man se en tralle som er halvveis inn i veggen, men ellers er det ikke stort å gjøre der. I samme bygg er det for øvrig byens beste Harry Potter-butikk som selger alt du måtte trenge av Harry Potter-effekter.

Sponset

Om du ønsker å se hvor Harry Potter slipper fri en slange i starten av første film, så er dette spilt inn i London Zoo. Det er jo ikke den aller største Harry Potter-attraksjonen, men det er gjort litt stas på akkurat dette området, så man ser raskt når man har kommet til riktig sted inne i parken.

Slik kommer du deg til Warner Bros. Studios utenfor London

Harry Potter-omvisningen ved Warner Bros. Studios ligger omtrent 35 kilometer nord for London sentrum, så man må ta offentlig transport eller kjøre bil for å komme dit. Den desidert enkleste måten er å ta T-bane eller gå til Euston stasjon. Denne togstasjonen har tog som går direkte til Watford Junction som er stoppet man skal gå av på. Derfra går det shuttlebuss til Warner Bros. Studios dagen lang.

Selve togturen fra Euston til Watford Junction tar bare 18 minutter, mens shuttlebussen bruker omtrent 15 minutter fra Watford Junction til studioet. Så det er nokså kort reisetid selv om studioet ligger et stykke utenfor London sentrum.

Man kan kjøpe billetter til toget på stasjonen, så man trenger ikke å styre med å forhåndsbestille disse.

Priser og åpningstider på Harry Potter-omvisning ved Warner Bros. Studios

Som nevnt tidligere må man forhåndsbestille billetter før man drar til Harry Potter-omvisningen på Warner Bros. Studios, og dette gjøres via nettsidene deres. Omvisningen er nokså dyr i seg selv, og per 2019 gjelder følgende priser:
Voksne (16år +): £43.
Barn (5-15 år): £35.
Familie (2+2 eller 1+3): £140.
Småbarn (0-4år): Gratis, men må selvsagt være med en betalende voksen.

I tillegg kan man betale litt ekstra hvis man ønsker guidebok med på billettprisen. Husk at det er begrenset antall plasser hver dag, så hvis du reiser i fellesferien eller lignende kan det lønne seg å booke billetter i nokså god tid i forveien. Til sammen er det plass til omtrent 6 000 besøkende om dagen, og som oftest fylles alle plassene opp noen få dager i forveien.

Det er altså en nokså dyr attraksjon, og man må også huske på at det koster noen pund å komme seg frem til studioet. Åpningstidene for omvisningen varierer litt etter årstid, etterspørsel og lignende, og det enkleste er å sjekke åpningstidkalenderen på nettsidene deres. Som oftest åpner det litt over 09.00 og stenger 18.45, så man kan booke seg en omvisning til omtrent når som helst på døgnet.

Bo i moderne hotellrom like ved
inngangen til Hyde Park, og kort avstand
til Oxford Street.
Sponset

Se Diagonallmenningen i Google Street View

Kunne du tenke deg å ta en liten virtuell omvisning av Diagonallmenningen før du tar turen inn til selve attraksjonen? Det er faktisk mulig, for hele Diagonallmenningen er lagt til i Goole Street View! Du trenger bare å følge denne linken for å komme dit, så kan du vandre nedover hele gata akkurat som om du var på en Harry Potter-omvisning på Warner Bros. Studios selv. Så da får du en smakebit av hvordan opplevelsen kommer til å være, men den er selvsagt bedre i virkeligheten.

Kommentarer