De 9 beste lekebutikkene i London

London er uten tvil hele Europas hovedstad for shopping, og det gjelder også lekebutikker. Så selv barna kan få en fantastisk shoppingopplevelse i London, for det er noen helt utrolige lekebutikker i byen. I denne artikkelen finner du gode tips til hvor du kan ta med barna for å finne noen kule gaver til dem, eller hvor du skal stoppe innom dersom du har lyst til å overraske med noen ekstra fine leker etter at du har vært på reise i London noen dager uten barna.

Prisnivået i London når det gjelder leker er litt lavere enn Norge, selv om det ikke er veldig mye. Skal man kjøpe kjente merkevarer som Lego, Duplo eller lignende, så forvent priser som er nokså like som de norske.

Les også: 11 attraksjoner barna kommer til å elske i London.

En kul ting med å handle leker i London er at utvalget er helt utrolig stort, og uansett hva man er ute etter så kommer man til å finne det i London. Det er mange ulike spesialbutikker som LEGO-butikken som kun selger LEGO eller Disney-butikken som kun selger Disney-produkter, og flere av disse lekebutikkene er en opplevelse i seg selv.

Les også: Tips for å reise til London med barn.

Nedenfor har vi skrevet litt om de ni beste lekebutikkene i London. De aller fleste av dem ligger like ved sentrum av byen, men et par stykker krever at man tar T-bane eller buss et lite stykke ut av sentrum for å komme frem.

1) Hamleys

Hamleys i Regent Street kommer selvsagt på førsteplass på lista over de beste lekebutikkene i London, for dette er uten tvil den største, kuleste og beste lekebutikken i hele byen. Butikken åpnet for første gang i 1760, og har siden den gang vært en av verdens mest kjente lekebutikker. I dag er det over 50 00 ulike leker til salgs i butikken, fordelt på over 5 000 kvadratmeter og 7 etasjer!

Les mer om Hamleys her.

Hamleys er en attraksjon i seg selv, og barna kommer garanter til å elske denne butikken. Det eneste problemet (fra en voksen sitt perspektiv) er at det ikke nødvendigvis er en billig lekebutikk, så et besøk hit med barna kan fort bli en masete og dyr opplevelse.

Dersom man glemmer eller ikke rekker å besøke Hamleys når man er i London, så finnes det også minibutikker på de fleste flyplassene i London, inkludert både Stansted, Luton, Gatwick og Heathrow.

Inngangspartiet til Hamleys på Regent Street. Foto: Richard Law / Hamleys on Regent Street / CC BY-SA 2.0


2) The Harry Potter Shop

Dersom barna er glade i Harry Potter, så er naturligvis The Harry Potter Shop et naturlig stoppested. Denne butikken er laget for å være en replika av Olivanders Tryllestavbutikk, men istedenfor tryllestaver selger den alle slags kule Harry Potter-effekter.

Harry Potter-butikken ligger på King's Cross-stasjonen, hvor man gjerne uansett tar en tur innom hvis man er en Harry Potter-fan. Om man ønsker å komme hit med offentlig transport tar man enkelt buss eller T-bane til King's Cross, så er Harry Potter-butikken i samme bygg.

Om man er veldig glad i Harry Potter kan vi også nevne at det finnes en egen Harry Potter-omvisning på Warner Bros. Studios like utenfor London.

3) The Disney Store

The Disney Store ligger midt i Oxford Street, og det er umulig å ikke legge merke til den gigantiske Disney-logoen som lyser opp! Som man kan forvente av Disney er et besøk hit en magisk opplevelse, og det er selvsagt tusenvis av ulike Disney-leker og andre Disney-gjenstander til salgs. Dette er heller ikke en spesielt billig lekebutikk, men det er et skikkelig godt utvalg uansett om man er ute etter sengetøy med Disney-prinsesser eller superheltfigurer fra Marvel.

Disney-butikken på Oxford Street. Foto: Mallsecrets.co.uk / CC BY 2.0.


4) Cachao Toy Shop

I Primrose Hill like i nærheten av London Zoo ligger den artige lekebutikken Cachao Toy Shop, en svært fargerik lekebutikk som selger mange spesielle leker. I motsetning til typiske lekebutikker er det ikke et enormt utvalg av kjente merker her, men isteden har de er håndplukket utvalg av leker som er ment for å stimulere kreativiteten til barn.
Dette er en nokså unik lekebutikk, men barna kommer garantert til å like å la fantasien ta over når de besøker den. Cachao Toy Shop ligger som sagt nært London Zoo, så det kan være en hyggelig avslutning på dagen etter et besøk i dyreparken.

5) LEGO Store London Leicester Square

LEGO-butikken ved Leicester Square er den største LEGO-butikken i hele verden, og akkurat som forventet kan man kjøpe utrolig mange kule Legosett her. De selger ikke så mye annet enn LEGO, men hvis barna har lyst til å ha litt å pusle på med på hotellrommet (eller kanskje den bør spares til man er hjemme igjen), så er dette et helt utrolig spennende stopp. Det er selvsagt noen utrolige LEGO-utstillinger i butikken også.
En klassiker er jo å kjøpe med seg London-baserte LEGO-sett hjem, som et sett av Big Ben, undergrunnstog eller London Eye.

6) Benjamin Pollock's Toyshop

Benjamin Pollock's Toyshop ligger i Covent Garden sentralt i London, og selger teaterleker. Her snakkes vi om pappfigurer, marionetter, dukker og lignende. Det er en litt spesiell opplevelse, men det er uten tvil en kul lekebutikk hvor de selger mye moro til barna.

7) Puppet Planet

Hvis man ikke fant helt det man trengte på Benjamin Pollock's Toyshop, så kan Puppet Planet være et naturlig neste stopp. Også her er det alle slags dukker, marionetter og andre ting man kan bruke for å lage et dukketeater, og det er selvsagt en scene hvor barna kan prøve de ulike dukkene.

8) Sylvanian Families

Sylvanian Families har blitt veldig populært igjen etter at serien fra 80-tallet kom ut i ny utgave, og på Sylvanian Families-butikken i Brownswood har de et helt enormt utvalg av Sylvanian Families-leker. Brownswood er et lite stykke unna London sentrum, så det er nok ikke førstevalget for de som skal kjøpe noen leker til barna i London, men det er et artig stopp hvis man først er i nærheten, og har barn som liker Sylvanian Families.

9) Science Museum Shop

Litt eldre barn kommer til å ha det kjempekult på Science Museum Shop. Dette er en butikk som selger leker, eksperimenter, gadgets osv. som alle er basert på vitenskap og moro. Her er det mye rare greier, og det beste er at alle tingene her er laget for å stimulere interessen for vitenskap.

Kommentarer