Besøk Imperial War Museum London for å lære om Storbritannia under verdenskrigene

Storbritannia har ikke noe mangel på krigshistorie, og landet har vært involvert i mange imperialistiske ekspedisjoner, kriger, og ikke minst begge verdenskrigene. Disse hendelsene er selvsagt svært triste i seg selv, men det er ikke til å stikke under en stol at krigshistorie kan vært svært interessant! Om man liker krigshistorie så er Imperial War Museum London et museum man uten tvil bør ta turen innom.

Inngangen til Imperial War Museum London. Foto: K.ristof / CC BY-SA 3.0.

Museet ligger sentralt til i London sentrum, og har gjenstander som stammer fra første verdenskrig begynnelse i 1914. Samlingene sentrerer seg rundt både første og andre verdenskrig, men det er også en del gjenstander fra tiden mellom, og tiden etter dette.

Selve museet ligger i det som tidligere var et sykehus, og bygget heter fortsatt Bethlem Royal Hospital. Museet strekker seg over hele seks etasjer, hvor hver etasje er tilegnet egne temaer.

Det er et stort spekter av ulike materialer som er utstilt på Imperial War Museum London, og man finner alle slags ting som kunstverk, dagbøker, personlige brev, eiendeler til soldatene, film og lignende utstilt. Og selvsagt er det store utstillinger av både biler, fly og våpen.

Sponset

De aller fleste synes kanskje samlingene med uniformer, flagg, ammunisjon og våpen er best spennende, i tillegg til originale tanks, kanoner og luftfartøy som man finner i første etasje. Her kan man blant annet se det britiskproduserte flyet Spitfire med egne øyne! Også tyske fly er stilt ut, som Hinkel He 162. Også en amerikansk M3 Grant Lee tanks er stilt ut, og her kan man se hvor store kanonene på en stridsvogn faktisk er!

London Imperial War Museum passer godt for alle som er interessert i krigshistorie, men det er også interessant for folk flest, ettersom de fleste av oss har god kjennskap til både første og andre verdenskrig fra skolen. Dette er kun én av dem avdelinger i museumskomplekset Imperial War Museum. Det er to andre avdelinger i London, og to stykker utenfor London. Alle viser forskjellige utstillinger, så hvis man er virkelig interessert kan man vurdere å besøke flere av dem.

Navnforvirrelese rundt Imperial War Museum London

Navngivingen av Imperial War Museum kan være litt rar, for de har som sagt fem ulike avdelinger hvor tre av dem er i London. Den største avdelingen i London heter "Imperial War Museum London", og det er kun denne artikkelen handler om. Så "Imperial War Museum" refererer til alle fem avdelingene (altså museet som ett), mens "Imperial War Museum London" refererer til den største avdelingen i London.

De to andre avdelingene i London er:
- HMS Belfast.
- Churchill War Rooms.

Begge de andre avdelingene er også verdt et besøk, så klikk på navnene for å lese mer om disse.

Slik finner du frem til Imperial War Museum London

Imperial War Museum ligger veldig sentralt til i London, på sørsiden av Themsen. For å komme dit kan man ta T-bane eller buss til Lambeth North og følge veien sørover i et par minutter før man ser det kjente museumsbygget (på din venstre side) som omringes av en stor park.


Priser og åpningstider for Imperial War Museum London

Imperial War Museum London er åpent hver dag utenom 24. til 26. desember, og åpner klokka 10.00 og stenger 18.00 de andre dagene. Museet er en del av de offentlige museene i London, noe som betyr at det er helt gratis å komme inn! Som med de andre offentlige museene er det sterkt oppfordret til at man donerer noen kroner for å støtte arbeidet, men det er helt frivillig om man vil det eller ikke.

Bo i moderne hotellrom like ved
inngangen til Hyde Park, og kort avstand
til Oxford Street.
Sponset

Kommentarer