Alt du trenger å vite om strøm, ladere, støpsel og stikkontakter i London

Dessverre er det fortsatt slik at man bruker ulike standarder for stikkontakter rundt om i verden, og Storbritannia (inkludert London) er en av stedene hvor man ikke kan bruke den samme kontaktene som her hjemme i Norge. Selv om man bare reiser vekk for noen dager kan dette bli et problem, da dagens smarttelefoner typisk trenger å lades etter én til to dagers bruk.
En Type G plugg som kan brukes i Storbritannia og London. 

I Storbritannia har man i likhet med Norge 230 volts spenning i kontaktene med en frekvens på 50 Hz, men den fysiske formen på kontakten er annerledes. Her hjemme bruker vi en topunktskontakt (Type F), mens kontaktene i Storbritannia bruker en trepunkts (Type G)). Det betyr at man trenger en adapter dersom man skal bruke norske ladere, rettetanger, hårfønere og lignende i London.
Book et sentralt hotell med fantastisk basseng.
SponsetDet er enkelt å kjøpe en adapter, og her i Norge kan man kjøpe det for mellom 100kr og 200kr på steder som Biltema eller Clas Ohlson. Det er selvsagt mulig å kjøpe dem både på flyplassen og når man er fremme i London. I butikkene rundt Oxford Street har vi erfaringsmessig opplevd å måtte betalt mellom £10 og £20 for adaptere, noe som ikke er stort mye dyrere enn i Norge, mens det på flyplassen typisk kan koster 300kr+! Trolig er det billigst å kjøpe dem litt i utkanten av turiststrøkene i London.

Dersom man kun trenger å lade mobil kan det dessuten være rimeligere å kjøpe en USB-til-støpsel-kontakt. Her putter man bare kontakten inn i støpselet, og USB-ledningen fra støpselet til mobilen. Dette kan typisk være noen pund billigere enn en adapter.

Spør om å få låne på hotellet

Dersom du bor på et finere hotell i London er det nesten garantert at hotellet har utlånsadaptere, og til og med utlånsladere til mobil. Så det lønner seg alltid å spørre om å låne en på hotellet før man bruker penger på å kjøpe en.

Anbefalt: Moderne hotellrom med utsikt over Themsen, 
Westminster, og Big Ben.
Sponset

Kommentarer