11 attraksjoner barna kommer til å elske i London

London er kanskje best kjent for å være en aldeles flott storby for deg som vil reise for å shoppe, dra på museum, eller spise på puber, men det er også en god storby for deg som reiser med barn. Det er nemlig få byer som har like mye spennende for barna som det London har, og både i og i utkanten av byen er det mye man kan finne på med.

Her har vi samlet noen av de mest populære attraksjonene for barn som er med familien til London. Noen av dem er naturligvis best for visse aldersgrupper, men det er noe for dem alle på listen her.

1) Kjøp leker på Hamleys

Alle barn elsker lekebutikker, og i London finner man en av verdens største. På Hamleys i handlegaten Regent Street er det stappfullt av leker i hele syv etasjer, og her kommer barna garantert til å kose seg! Dessverre er ikke prisnivået så lavt som man kanskje skulle ønske, men det er selvsagt noen leker som selges til ålreite priser.

Her kan du lese mer om Hamleys i London.

Hamleys. Foto: Lewis Clarke / London : Westminster - Hamleys Toy Shop / CC BY-SA 2.0.
Dersom man ønsker enda mer leketøysshopping, så er det en egen stor Disney-butikk midt i Oxford Street. Her får man kjøpt klær, leker og andre ting knyttet til alle Disney-figurene barna liker, og ettersom Disney eier Marvel får man også superhelt-utstyr her.

2) Se voksdukker på Madame Tussauds

Madame Tussauds er trolig en av de mest kjente attraksjonene i London, og det er ikke uten grunn. Både barn og voksne kan ha det moro her, selv om det kanskje blir litt kjedelig for de aller minste. Men når de har begynt på skolen og er kjent med mange av personene som stilles ut, så blir det kjapt en spennende opplevelse.

Les mer om Madame Tussauds her.

3) Se livet under vann på Sea Life London Aquarium og se London fra skyene med London Eye

Sponset

Sea Life London Aquarium ligger midt i London sentrum, og har over 500 ulike arter med dyr som alle bor under vann. Her kan man se alt fra småfisk til gigantiske haier, og selvsagt alt i mellom. Et besøk hit er både spennende og lærerikt for barna, og de aller fleste synes det er veldig spennende å se store haier, pingviner, piggrokker, og fargerike småfisk.

Les mer om Sea Life London Aquarium her.

Like ved siden av akvariet ligger London Eye, et gigantisk pariserhjul som gir en fantastisk utsikt over London. Dette pleier å være veldig populære for barn i alle aldere, men det er ofte lang kø for å komme med.

Les mer om London Eye her.

4) Opplev alle de fantastiske dyrene i London Zoo

London Zoo er en storfavoritt blant barn som reiser til London, og denne dyreparken har mange hundre ulike dyrearter i parken. Den ligger dessuten veldig sentralt til i Camden-distriktet, og er en sikker vinner! Det går fint å bruke formiddagen i London Zoo for så å se flere attraksjoner i London senere på dagen.

Les mer om London Zoo her.

To av tigerne i London Zoo. Foto av Katie Chan / CC BY-SA 4.0.


5) Dra til Legoland!

De fleste forbinder Legoland med Danmark, man dersom man tar toget i en times tid (20 minutter med det dyrere hurtigtoget) fra London kommer man til Legoland Windsor Resort! Dette er et ekte Legoland med et stort utvalg av attraksjoner og de utroligste Legobygg. Parken er dessuten mye nyere enn den i Danmark, så det er ingen grunn til å reise til Danmark for å dra til Legoland lenger.

Les mer om Legoland Windsor Resort her.

6) Bruk noen timer på et museum

Det er mange barn som er glad i museum, spesielt om de viser frem spennende ting. Kunstmuseum er kanskje ikke så kult for barna, men steder som British Museum eller Natural Science Museum stiller ut mange artige gjenstander som de fleste barn synes det er spennende å se på. Her snakker vi om ting som dinosaurskjellet og utstoppede dyr i Natural Science Museum, og store statuer og mumier fra Egypt, og mange kule sverd og våpen fra verden rundt på British Museum.

Les mer om British Museum her.

Les mer om Natural Science Museum i London her.

7) Ha det gøy i parkene

I London er det mange parker, og de største og mest kjente er de åtte kongelige parkene som inkluderer Hyde Park, Regent's Park og St. James's Park. I alle disse parkene er det noe spennende å se på for barna!
Sponset


I Hyde Park er det en stor, kunstig innsjø som er proppfull av svaner, gjess, ender, og andre fugler, og disse kan man selvsagt komme svært nærme.

I St. James's Park er det dessuten pelikaner som mates klokka 14.30 hver dag, og herfra er det også kort vei til Buckingham Palace hvis man vil se det. Denne parken har også et kjempeflott lekeområde for barn hvor det er husker og klatrestativ.

Ellers er det halvtamme ekorn som kan mates med nøtter i alle parkene, og alle har også mulighet for en piknik eller ballspill.


Her ser man en kafé ved The Serpentine, den kunstige innsjøen i Hyde Park. Foto av Wikimedia Commons-brukeren Iridescenti, publisert med CC BY-SA 2.0.

8) Dra på et marked

Sponset.

Det er mye spennende å se og oppleve på et marked, og det er flere gode og barnevennlige markeder i London. Det mest kjente markedet av alle er jo Camden Market med sine utallige boder og butikker.
 Her får man kjøpt alt mellom himmel og jord, og barna kommer garantert til å kose seg uansett om de kjøper noen morsomme ting, eller bare ser på alle bodene mens de spiser is og drikker brus.

Les mer om Camden Market her

Det er også flere andre markeder rundt om i London, som Portobello Road Market (mye antikviteter og klær), Borough Market (mat og snacks), og Greenwich Market (alt mulig).

9) Se en musikal

London er verdenskjent for å være verdens hovedstad for musikaler, og det er mange av disse som er midt i blinken for selv mindre barn. Disse er riktignok på engelsk, og dersom barnet er for lite til å skjønne noe engelsk kan man gå for et stykke det allerede er kjent med fra TV eller film. Musikken kommer de uansett til å nyte, og det samme gjelder de utrolige kostymene og dansene.

Det er også teater for barn i London, og flere av disse holder også svært høy kvalitet. Historier av personer som Roald Dahl er veldig populære på teaterscenen i London,  og er også morsomme stykker som vi voksne kan le litt av også.

Les mer om musikaler i London her. 

Om man forresten liker Roald Dahl, så er det et eget Roald Dahl-museum en liten times tur unna sentrum. Dette er naturligvis er populært stopp for alle barn som liker bøkene hans!

10) Ta karuseller i Thorpe Park

Thorpe Park Resort er en fornøyelsespark som kan minne mye om Tusenfryd, så om karuseller og berg-og-dalbaner er noe barna liker, så er dette en god destinasjon. Selve parken ligger en drøy time unna London sentrum, og det går tog fra Waterloo-stasjonen hver halvtime.

Les mer om Thorpe Park her. 


En av berg-og-dalbanene i Thorpe Park Resort. Foto av Stefan Scheer / CC BY-SA 3.0.


11) Spis på Rainforest Cafe

Rainforest Cafe er en internasjonal spisekjede, og som navner sier er det regnskogtema på alle restaurantene deres. I London ligger en av kjedens fineste restauranter, og det er en helt spesiell opplevelse å spise her. Barna kommer til å elske en tur hit! Det er ingen ekte dyr, men opplevelsen av regnskogen har blitt gjenskapt ved bruk av robotdyr som virker ekte, dyrelyder på høyttalere, og tett jungel.

Det er mye mer for barn i London

Denne listen over 11 av de kuleste tingene man kan gjøre med barn i London har så vidt skrapt overflaten av hva man kan finne på med ungene i løpet av Londonturen, og det er mye mer spennende man kan gjøre.

Kommentarer