Opplev alle de utrolige dyrene i London Zoo

Man skulle kanskje ikke tro at det er plass til en ganske så stor dyremark midt inne i en storby som London, men det er det faktisk. I Regent's Park ligger nemlig ZSL London Zoo, den første vitenskapelige dyreparken som åpnet i hele verden.

I London Zoo har de over 20 000 dyr fordelt på nesten 700 ulike arter, og de har både store, små, vanlige, rare, unike, og sjeldne dyr. Selv om parkarealet i seg selv er litt mindre enn det man gjerne forventer av en dyrepark er det likevel stor plass til dyrene som bor der, og man kan godt regne med å bruke hele formiddagen i London Zoo.

Inne i London Zoo. Foto av Wikimedia Commons-brukeren Chmee2 / CC BY-SA 3.0.


London Zoo passer for hele familien, men treffer spesielt godt for barn og voksne som er glade i å se på dyr. Det er åpenbart ikke all verdens å gjøre der hvis man ikke er opptatt av å se på alle de kule dyrene, men til gjengjeld er det utrolig mange flotte pattedyr, fugler, fisker, og reptiler i parken.

I tillegg til å ha alle dyrene i parken, er det også annen underholdning for barna. Det er store lekestativer og jungelgymer inne i parken, og det er en perfekt sjanse for de voksne til å sette seg ned på en benk med en kopp kaffe mens barna løper rundt på lekeplassen.
Rimelig hotell to minutter unna London Zoo.
Sponset.


Det er dessuten flere spisesteder inne i London Zoo, og disse varierer i størrelse fra små kiosker som selger litt godteri, is og brus, til store restauranter som The Terrace hvor man får full restaurantopplevelse uten å måtte forlate parken. Det er høy kvalitet på maten som serveres der, men naturlig nok er prislappen noen hakk dyrere enn hva man betaler for samme kvalitet på utsiden av parken.

De mest populære dyrene i London Zoo

Det er mange ulike dyr i London Zoo, med nesten 700 forskjellige arter til sammen. Det er likevel noen dyr som åpenbart er mer populære enn andre, som løver og tigere. London Zoo har begge disse dyrene i fine og store bur, men selvfølgelig ikke sammen.

To av tigerne i London Zoo. Foto av Katie Chan / CC BY-SA 4.0.

Man finner også gorillaer, sebraer, flodhester, komododrager, pingviner (man kan til og med se disse dykke etter fisk to ganger daglig), tapirer, apekatter, sjiraffer og mange andre dyr i parken. Alle disse er populære, og vel verdt å få sett med egne øyne.

Som oftest får både barn og voksne stor glede av apekattene i parken, for det er nemlig mulig å gå inn i innhegninga deres for å hilse på. Dette tilbudet er kun tilgjengelig på sommerhalvåret, og er en unik opplevelse som ungene kommer til å elske.

Dersom man er opptatt av fisk og marine dyr så finnes det en akvarieavdeling inne i dyreparken. Her er det en del ulike fisk, men det er langt ifra like omfattende som på London Aquarium som ligger i sentrum.

Les også: Se alle de utrolige fiskene i London Aquarium.

Akvariet inne i London Zoo. Foto av Chris Sampson / CC BY-SA 2.0.

Slik kommer du deg til London Zoo

London Zoo ligger i området Camden Town, og det er ikke langt unna det kjente Camden Market. Det er med andre ord veldig sentralt i London sentrum, så det er veldig enkelt å komme seg dit med offentlig transport. Det tar omtrent ti minutter med bil eller taxi fra sentrum, så det koster ikke all verdens å komme seg dit på den enkle måten.
Moderne hotellrom nær London Zoo.
Sponset.


Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Camden Town, som bare ligger noen få minutters gange unna parkinngangen. Dersom du tar buss til London Zoo kan du derimot regne med å få kjøre helt frem til rett utenfor parken, da det er et busstopp like ved siden av hovedinngangen. Busser og undergrunnsbaner går fra hele London, så bare se etter nærmeste stasjon, så kommer du deg frem til Camden Town på kort tid.

Det er godt mulig å gå fra London sentrum til London Zoo, og det er omtrent 5 kilometer fra Marble Arch ved starten av Oxford Street til inngangen til London Zoo. Det er kanskje litt i lengste laget for små barn, men det er en vakker gåtur gjennom fine deler av London for de som måtte orke det.

Pris og åpningstider for London Zoo

London Zoo åpner klokken 10.00 hver dag, og stenger mellom klokka 16.00 og 17.30 avhengig av om det er høy-, eller lavsesong. Det er i tillegg stengt første juledag, men det er åpent alle andre dager i året. Du kan klikke her for å komme til en oppdatert oversikt over åpningstidene på nettsidene til London Zoo.

Prisen for å komme inn i dyreparken avhenger også av sesong, men det er snakk om omtrent £20 til £25 for voksne og £15 til £18 for barn. Så det er nokså billig å komme inn hvis man sammenligner med norske dyreparker som Dyreparken i Kristiansand, selv om det selvfølgelig blir en del penger om man reiser med hele familien. Det er derimot en nokså billig utflukt når man tenker på at man kan være der hele dagen lang.

Du kan se en oppdatert prisliste på London Zoo sin prisoversikt.


Kommentarer