Kan man drikke vann fra springen i London?

Når man reiser til utlandet er det ofte slik at vi nordmenn må kjøpe vannflasker for å unngå å bli syke, men trenger man dette i London? Svaret er nei, man trenger ikke å kjøpe vannflasker i London. Man kan nemlig fint drikke vann rett fra springen når man er i London!

Foto: Matthew Bowden. 

Risikoen for å bli syk som følge av å drikke vann fra springen er ikke-eksisterende for oss nordmenn i London, og det er ikke bakterietyper i vannet der som vi ikke er vant til i Norge (som er grunnen til at man ikke kan drikke springvann i land som Spania eller Hellas). Unntaket er varmt vann, for dette skal man aldri drikke fra springen (les mer om dette nedenfor).
Book et sentralt hotell med fantastisk basseng.
Sponset


I prinsippet skal det gå fint å bruke kranvann til morsmelkerstatning til babyer, men det anbefales likevel alltid å bruke flaskevann til dette når man er utenfor Norge, bare for å være på den sikre siden.

Det offentlige vannfirmaet Drinking Water Inspectorate har dessuten kåret drikkevannet i London til det beste i hele Storbritannia, så det er jevnt over en veldig god kvalitet på vannet i byen.

Ikke drikk varmt vann rett fra springen i London

På grunn av at vannrørene i London er nokså gamle, kan man risikere å få i seg en del kobber hvis man drikker varmt vann fra springen. Så bruk kun varmt vann til håndvask, dusj og lignende, og ta alltid kaldt vann når det skal brukes til mat eller drikke.

Dette er viktig å huske på hvis man skal lage te eller kaffe, for da er det fristende å fylle vannkokeren med varmt vann for å få det til å koke raskere. Men velg heller så kaldt som mulig, så slipper du å risikere å få i deg jobber.

Dette rådet gjelder for øvrig stort sett for norske drikkekilder også, da de fleste rør i Norge er like fulle av metaller som kobber som løses opp i varmt vann.

Dersom man får i seg mye kobber kan man risikere diaré, hodepine og oppkast, selv om det skal en del til før man blir dårlig.
Sponset


Flaskevann i London

Dersom man er ute på farta eller rett og slett foretrekker flaskevann, så er det selvfølgelig enkelt å få tak i dette i London. De fleste dagligvarebutikker, kiosker og barer selger dette, og det koster gjerne mellom £1 og £1,50 for en halvlitersflaske.

Kommentarer