Handlegatene i London sentrum

London er en av Europas beste shoppingbyer, og det er mange tusen butikker i London sentrum. Dersom man ikke har mange dager til å vandre rundt i hele London kan vi anbefale å reise til en av handlegatene i sentrum, da disse har hundrevis av butikker konsentrert på noen få kilometer.

Det er i utgangspunktet tre store handlegater i London sentrum, med sidegater fra disse. Det er litt forskjellig typer butikker i de forskjellige handlegatene, og nedenfor kan du lese om hver av dem.

Som oftest åpner det fleste butikker i London klokka 09.00 eller 10.00 fra mandag til lørdag, og gjerne rundt klokka 12 på søndager.

Oxford Street

Oxford Street er den mest populære handlegata i London, og her er det over 300 ulike forretninger. Handlegata begynner ved Marble Arch i nordøstlig hjerne av Hyde Park, og går frem til St Giles' Circus. Den fortsetter derfra som "New Oxford Street" for det som fortsatt ikke har fått nok av Oxford Street.

Bilde av Oxford Street. Som oftest er det like mange folk (om ikke flere) som på bildet. Publisert med tillatelse. 
I Oxford Street finner man mange flotte butikker, inkludert store og kjente butikker som H&M, Zara, Urban Outfitters, Forever 21, og HMV. Det blir gradvis mer og mer rettet mot turister, og det er haugevis av typiske turistbutikker langs Oxford Street nå.

Oxford Street er likevel en av verdens beste shoppinggater, og de aller fleste finner mange gode kjøp i løpet av en tur gjennom gata.
Sponset


I begynnelsen av Oxford Street (i retning Marble Arch) ligger dessuten Primark, en gigantisk butikk som selger utrolig billige klær. Selv om de er billige er de ikke av lav kvalitet, så det er verdt en tur innom. Les mer om Primark i London her. I tillegg til butikken i nærheten av Marble Arch er det også en fireetasjer stor Primark like ved Tottenham Court Road-stasjonen, men tingene som selges der er naturligvis de samme som på Primark ved Marble Arch.

Et annen viktig butikk er selveste Selfridges, som i bunn og grunn er et gigantisk senter som selger alt mulig. Her kan man få tak i både elektronikk, mat, klær, hagemøbler eller hva enn man måtte trenge. Denne enorme butikken er verdt et besøk i seg selv, men de fleste finner noe artig de ender opp med å kjøpe når de besøker varehuset.

Oxford Street varer et par kvartaler lenger enn T-banestoppet Tottenham Court Road, og deretter blir det gratis mindre og mindre butikker rettet mot turister, og mer og mer næringsbygg og lignende.

De aller fleste finner alt de trenger for å fylle shoppingkvota på Oxford Street, men som du kan se nedenfor er det også flere andre gode shoppinggater i London.

Regent Street

Sponset

Regent Street ligger nedenfor Oxford Street, og fylt med butikker i prisklassen over. På denne handlegata finner man egentlig mer av det man fant i Oxford Street, men butikknavnene er hakket mer eksklusive, uten at man snakker om veldig dyre butikker i seg selv. Regent Street er et godt alternativ til deg som er gått lei av å shoppe på Oxford Street.
Det er også et bedre utvalg i variasjonen på Regent Street, og man har blant annet flere restauranter, detaljbutikker, og hoteller på Regent Street, enn det man finner på Oxford Street.

Midt i Regent Street ligger lekebutikken Hamleys. Der er det 7 etasjer med leketøy for barn i alle aldere, og butikken i seg selv kan nesten regnes som en attraksjon. Les mer om Hamleys her.

Inngangspartiet til Hamleys på Regent Street. Foto: Richard Law / Hamleys on Regent Street / CC BY-SA 2.0


Bond Street

På Bond Street finner man alle luksusmerkene på rekke og rad. Denne handlegata passer for deg som foretrekker å bruke flere hundre pund på ett enkelt produkt, og er villig til å betale godt for å få den nyeste moten fra de beste luksusmerkene.

Book et sentralt hotell med fantastisk basseng.
Sponset


Bond Street kan lokke med butikker som Chanel, Cartier, Dolce Gabbana, Hermès, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Mulberry, Ralph Lauren, Burberry, or lignende.  Her har man altså alle de mest eksklusive merkeklærne samlet på samme sted.

I all hovedsak er det butikker som selger moteklær, klokker, smykker, antikviteter, og kunst i denne gaten. Som forventet gjelder det å ikke være altfor dårlig kledd hvis man skal handle i en slik butikk, da man må se litt ålreit kledd ut for å komme forbi dørvaktene.

Bond Street, her med Tiffany & Co., og Chanel i bakgrunnen. Foto av Wikimedia Commons-brukeren Txllxt TxllxT, publisert med CC BY-SA 4.0

Kommentarer