Shopping på Primark i London - billigere blir det ikke!


Primark er uten tvil den beste klesbutikken for alle som elsker billige klær. Her finner man klær som er mange hakk billigere enn billigkjeder som H&M eller Cubus. Man skulle kanskje ikke tro det, men her får man basisplagg som jobbebukser, hettegensere eller t-skjorter til kun noen få pund.

Primark har flere butikker rundt om i London og i resten av Storbritannia, men hovedbutikken ligger helt på starten av Oxford Street i vestlig retning mot Hyde Park. I tillegg til denne er det også en Primark-butikk til på Oxford Street, denne i rett ved siden av Tottenham Court Road-stasjonen. Sistnevnte er ikke like stor, men har fortsatt et skikkelig godt utvalg.

Man finner først og fremst typiske basisklær på Primark, så det er ikke stedet å dra til hvis man ønsker moderne moteklær. Det er derimot et veldig godt utvalg, så de aller fleste som tar turen innom finner noe de kunne tenke seg. På mange måter kan det sammenlignes litt med H&M som vi er vant til i Norge, men med et mye større utvalg og mye lavere priser. 

Om ikke annet er det et perfekt sted for å fylle på klesskapet med enkle basisplagg uten at det koster deg all verdens. Hvorfor betale tre ganger så mye for en ensfarget genser hvis man ikke må? Det er ikke rart at Primark er favorittbutikken til mange som reise til London.

Fasaden til en Primark-butikk i Leeds. Bilde av Mtaylor848, publisert med CC BY-SA 3.0.
I tillegg til klær kan man også kjøpe ting som smike, hårprodukter, litt elektronikk faktisk, kofferter, solbriller, vesker, pyntegjenstander og lignende på Primark.

Vær tidlig ute

Primark er en butikk som typisk blir proppfull av folk, og da mener vi virkelig proppfull. Her kan man nesten regne med å måtte stå i kø inne i selve butikken for å komme frem til hyller med klær. Også køene for å betale kan bli ekstremt lange, selv om det er kjempemange kasser inne på butikken. 


Vi kan derfor anbefale å reise til Primark tidlig på morgenen hvis man ikke vil stå som sild i tønne, for det er stort sett nokså rolig de første to-tre timene etter at butikken åpner klokka 8 på morgenen. Klokka 11-12 og utover er det derimot tettpakka med folk frem til stengetid. 

Slik kommer du deg til Primark i London

Det er som sagt to Primark-butikker på Oxford Street, kalt West og East. For å komme seg til Primark West på Oxford Street tar man undergrunnen til Marble Arch-stasjonen. Denne er omtrent ett minutt unna Primark, og det er bare å gå i retning mot Oxford Street, så er Primark West en av de første butikkene du ser. 

For å komme til Primark East kan man ta undergrunnen til Tottenham Court Road-stasjonen og gå et minutt eller to i retning vest (altså i retning mot Hyde Park). Man kan enkelt se Primark-skiltet fra der man går ut fra stasjonen, så følg dette for å komme frem. 

Begge butikkene ligger altså veldig sentralt til på Oxford Street, så det går offentlig transport som tar deg tid med bare noen få minutters mellomrom.

Åpningstider på Primark i London

Begge Primark-butikkene på Oxford Street åpner klokka 08.00 og stenger 22.00 fra mandag til lørdag. På søndag er det reduserte åpningstider, men de er likevel åpne fra 11.30 til 18.00.

Les mer: Åpningstider for Primark i London forklart

Kommentarer