Kjøp leker og gaver på Hamleys - verdens største lekebutikk med 7 etasjer!

Hamleys er definitivt en av de kuleste butikkene i London, og butikken kan nesten regnes som en attraksjon i seg selv. Dette er rett og slett en gigantisk lekebutikk som selger alle slags leker du kan tenke deg, for barn i alle aldere. Her snakker vi om over 50 000 ulike leker fordelt på 7 etasjer!

Hamleys er teknisk sett en kjede med lekebutikker, men når vi snakker om Hamleys i London mener vi hovedbutikken deres i Regent Street. Dette er den største lekebutikken i hele verden med over 5 000 kvadratmeter med leker, så her kommer barna definitivt til å kose seg. Det er også litt moro for voksne her, selv om det aller meste av tingene er ment for barn og unge.

Hamleys sett fra øverste etasje. Foto: Lewis Clarke / London : Westminster - Hamleys Toy Shop / CC BY-SA 2.0.

På grunn av populariteten er Hamleys stort sett proppfull av mennesker, og det er over 5 millioner besøkende der årlig. Man kan dermed ikke regne med en stille og rolig tur i lekebutikken, men isteden en bråkete tur med mange barn som løper rundt og ser på leker.
Sponset

Vi hadde tenkt å lage en liten oversikt over hva slags leker de selger på Hamleys, men svaret er at de selger alle slags leker, og utvalget er større enn noen annen lekebutikk. Her finner man noe for enhver smak!

Butikken er delt opp etasjevis, og første etasje er dedikert til kosebamser. Deretter har hver etasje et eget tema, men det eksakte temaet endrer seg litt etter årstid, så her får dere heller se hva som er tilgjengelig når dere besøker Hamleys.

Det er viktig å huske at Hamleys er en flott lekebutikk med et gigantisk utvalg, men det er ikke spesielt billig, selv ikke for oss som er vant til norske priser. Her er det uten tvil lurt å sette en grense for barna før man går inn og lar dem bli overveldet av utvalget.

Hvordan komme seg til Hamleys

Hamleys ligger midt på Regent Street, så dette er så midt i sentrum som man får det. Dersom man tar undergrunnen er de nærmeste stasjonene Oxford Circus Underground og Piccadilly Circus. Begge disse er omtrent fem minutters gange fra Hamleys, og fra begge stasjonene går du i retning langs Regent Street for å komme frem.

Inngangspartiet til Hamleys på Regent Street. Foto: Richard Law / Hamleys on Regent Street / CC BY-SA 2.0

Som man kan se på bildet ovenfor er det store røde flagg som viser inngangen, og det er umulig å ikke legge merke til butikken når man går forbi den. Det er ofte store plakater på utsiden av hovedbygget, spesielt under høytidene.

Åpningstider for Hamleys i London

Åpningstidene avhenger av dagen, og butikken åpner klokken 10:00 og stenger 21:00 i hverdagene. På lørdag er den åpen fra 09:30 til 21:00, og på søndag er den åpen mellom 12:00 og 18:00.

Book et sentralt hotell med fantastisk basseng.
Sponset

Kommentarer